Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο λύκος κι αν εγέρασε...



Είναι φανερό ότι ένα από τα δίπολα της προεκλογικής περιόδου θα είναι και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών.
Και φυσικά, όπως γινόταν συνήθως, οι προπέτες του λαϊκισμού θα μας πρήξουν με τις ολιγόλογες ατάκες τους, ελπίζοντας να καρφωθούν (στην κυριολεξία) οι φρασούλες τους στο μυαλό μας και να λειτουργήσουν εποικοδομητικά στην επιλογή παράταξης και σταυρού.
Όπως έχουμε κατανοήσει εντελώς, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, τόσο οι αντιδραστικές όσο και οι προοδευτικές-μεταρρυθμιστικές απόψεις, τέμνουν οριζόντια τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, και από αυτόν το κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το αβανταδόρικο θέμα των λαθρομεταναστών, της εγκληματικότητας που τους συνοδεύει, της παράνομης εργασίας τους.
Ό,τι αφορά ουσιαστικά δηλαδή το ανίκανο κράτος μας και τους πολιτικούς προϊσταμένους του.
Και μια που τα χρόνια προβλήματα αναζητούν άμεσες λύσεις, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για να ανταγωνιστούν οι λογής-λογής ηλιθιολόγοι και ηλιθιογράφοι και να διεκδικήσουν την πατρότητα στην επιβολή της πιο άμεσης λύσης.
Να στέλνουμε τους λαθρομετανάστες στα ξερονήσια. Με, ή χωρίς εποπτεία δεν διευκρινίζεται, ίσως δεν έχει και σημασία. Λες και δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα μας το πώς μπαίνουν στο διαλυμένο κράτος και "η διαλογή στην πηγή" γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι.
Παλιά είναι η πρόταση των απανταχού στην επικράτεια πονηρών ρατσιστών την οποία επαναφέρει ο Μάκης Γιομπαζολιάς, ελπίζοντας ότι κάπως θα τραβήξει τα φώτα πάνω του, κάποιος θα στραβωθεί και θα του βάλει κανένα σταυρουδάκι στις επερχόμενες εκλογές.
Μη μπερδευτούμε.
Δεν είναι φασίστας.
Παπάρας του λαϊκισμού είναι που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα.
Πιο επικίνδυνος δηλαδή από τον φασίστα γιατί τυγχάνει εξυπνότερος.
Δεν ξέρω που και πως θα πλασάρει το τομάρι του εντέλει στις επόμενες εκλογές, αν τύχει όμως και χωθεί σε κανένα δημοκρατικό σχηματισμό, ας θυμούνται οι ψηφοφόροι το όνομα του.
Εμείς θα επανέλθουμε να σας τον θυμίσουμε μόλις κατασταλάξει η μπίλια του, εκτός φυσικά αν καταλήξει στο γνωστό εθνικολαϊκοχριστιανικό μόρφωμα του Καμένου, οπότε δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία.

2 σχόλια:

  1. Ο Παπαδάκης, Μάνο μου, ξεπερνά και τον Αυτιά σε λαϊκισμό. Τι ψάχνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

    Πριν λιγο, στο καναλι EXTRA-3, o προαλειφομενος για υποψηφιος στο ψηφοδελτιο της Α Αθηνας της Δημοκρατικης Αριστερας, εκ μερους του συνεργαζομενου σχηματος των "Ελευθερων Πολιτων", Μακης Γιομπαζολιας, προτεινε την εκτοπιση των "λαθρομεταναστων" σε στρατοπεδα που θα δημιουργηθουν σε ξερονησια του Αιγαιου.
    Θεσεις σαν κι αυτη πο...ρρω απεχουν απο την αντίληψη για τα ανθρωπινα δικαιωματα και το αξιακο περιεχομενο της Αριστερας, για τα θεματα που σχετιζονται με τη μεταναστευση και τα συνακολουθα προβληματα. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης στα ξερονησια θυμιζουν αλλες εποχες που πιστευαμε οτι εχουμε αφησει πισω μας οριστικα...

    Τα υπαρκτα προβληματα στο θεμα των μεταναστων, η Δημοκρατικη Αριστερα τα αντιμετωπιζει παντα στη βαση των ανθρωπιστικων αρχων, πολυ μακρια απο ολοκληρωτικου και ρατσιστικου τυπου αντιληψεις, απο τις οποιες εμφορουνται αλλα κομματα και κομματιδια.

    Μετα απ' αυτη τη δηλωση, ειναι προφανες οτι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορει να ειναι συνυποψηφιος με τους προερχομενους απο τη Δημοκρατικη Αριστερα συντροφους και συντροφισσες – του υπογραφοντος περιλαμβανομενου. Προφανως και το κομμα θα επιληφθει αμεσα για το θεμα και θα ζητησει απο τους Ελευθερους Πολιτες να αποσυρουν την υποψηφιοτητα Γιομπαζολια στην Αθηνα.
    Σε καθε περιπτωση, προσωπικα δεν δεχομαι να ειμαι συνυποψηφιος με τον Μακη Γιομπαζολια στην Α Αθηνας. Υπαρχουν ορια ακομη και στην ανοχη, και τα ορια αυτα ξεπεραστηκαν αποψε.

    ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μελος της Κεντρικης Επιτροπης της ΔΗΜΑΡ, υποψηφιος στην Α Αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή