Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

έρχονται οι σωτήρες...

Οι σωτήρες εκ Κερατσινίου άρχισαν τα πηγαινέλα στην πόλη μας.
Όλοι έχουν τις καλλίτερες προθέσεις, προθέσεις που έρχονται από πολύ μακριά, πολύ πίσω καλλίτερα.
Το μοτίβο σταθερό. Μετά την ψήφιση του Καλλικράτη και την δημιουργία ισχυρού Δήμου, καιρός για δουλειά.
Φυσικά παρασιωπούν την αλήθεια ότι κανείς απ' αυτούς δεν αγωνίστηκε κατά του εξαμβλώματος που πήρε δικαίως το όνομα του στρατηγού Καλλικράτη,
ενός παλιοτόμαρου που πρόδωσε την Αχαϊκή Συμμαχία στους Ρωμαίους κατακτητές. (Απλή συνωνυμία με τον περίφημο αρχιτέκτονα της Ακρόπολης).
Όλοι μαζί λοιπόν οι σωτήρες βιάζονται να ξεπεράσουν το μεγάλο θέμα της διάλυσης του Δήμου μας, και να πάνε στο "δια ταύτα".
Και διαγκωνίζονται, ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα μπάζα, για να οικοδομήσει το μέλλον.
Δεν έχω προσωπική άποψη για κανέναν από τους σωτήρες. Έχω όμως για τα μπάζα, ειδικά όσα προέρχονται από την Δραπετσώνα.
Και κυρίως, δημιουργώ άποψη για όσους με καμάρι επιδεικνύουν ή διαρρέουν ότι έχουν την συμπάθεια ή την υποστήριξη των βουλευτών που συνευθύνονται για την διάλυση του Δήμου μας.
Δηλαδή του Λιντζέρη, του Διαμαντίδη και του Νιώτη.

Αυτό το καμάρι είναι το πρώτο αρνητικό στην διεκδίκηση του χρίσματος από το ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα στο νέο Δήμο από τον Λάλο Κανέλο, δημοτικό σύμβουλο στο Κερατσίνι και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Την υποψηφιότητα του επίσης στηρίζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πρώην Δήμαρχοι Χρονόπουλος και Αραβιάδης. Τον εμπιστεύονται και θέλουν να τον δουν Δήμαρχο.
Άρα...
Άρα ο κ. Κανέλος, μπορεί να κάνει χαρούλες προς το παρόν, αλλά θα κάνει καλλίτερα αν διπλοτσεκάρει τις φιλίες που οικοδομεί. Αν έχει κάποια σημασία γι αυτόν ο Δήμος ως χώρος κατοικίας και δραστηριότητας ανθρώπων, έστω και με το χάλι του Καλλικράτη.

3 σχόλια:

  1. "Κι έτσι τι μου μένει; Να δείχνω στους συντοπίτες μου φωτογραφίες που απεικονίζουν την αθλιότητα της πόλης. Πραγματικό σκληρό πορνό δηλαδή"
    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως διαβάζεις αγαπητέ ανώνυμε, το μισό σχόλιο αναφέρεται στον Λάλο, μια που δείχνει να είναι ο επικρατέστερος για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
    Και καταλήγει με μια παραίνεση προς τον Λάλο.
    Να προσέξει πολύ όσους από την Δραπετσώνα βρίσκουν ευκαιρία να προσκολληθούν στην παράταξη του, ενώ είναι καμμένα χαρτιά, λόγω της προηγούμενης κακής δημοτικής παρουσίας τους.
    Μπορεί στη διαδρομή για την κατάκτηση της δημοτικής αρχής να φανούν χρήσιμοι, αμέσως μετά όμως στην διοίκηση του Δήμου θα είναι ασήκωτα βαρίδια. Όπως ήταν και στην Δραπετσώνα, την εποχή της αυτονομίας της.
    Άρα, μια χαρά κολλά η φωτογραφία.
    Υπάρχει η πιθανότητα να συνδέεις την φωτογραφία με τη γενική παρουσία που κάνω στο ιστολόγιο και επαναλαμβάνεις πάνω από το ερώτημα.
    Λάθος σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή