Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κ.Ε.Κ. το νέο μαυράκι του δήμου μας

Έθεσε κάποιος εργαζόμενος στον Δημο μας με το φεϊσμπουκικό ψευδώνυμο Arthur Adamov μια σειρά σοβαρών και σωστών υποδείξεων για το ΚΕΚ. Ανάμεσα τους, και με αριθμό 5 το πιο κάτω το οποίο σας μεταφέρω: 
… «5. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι να συγκαλέσουν άμεσα γενική συνέλευση του ΚΕΚ με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου ( ο κάθε δημοτικός σύμβουλος είναι και μέτοχος του ΚΕΚ και δεν είναι ο δήμαρχος ) Κόψτε το μακρύ χέρι του Δημάρχου ΤΩΡΑ. Το ΚΕΚ είναι ανώνυμη εταιρεία και δεν διοικείται από το Δήμαρχο. Επιτέλους να δούμε ποιος θα ψηφίσει διαφορετικά για να ξέρουμε επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε.»
Στην ερώτηση μου … «Ένα λεπτό επειδή δεν το γνωρίζω. Στο ΚΕΚ δεν ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών ο δήμαρχος; Το Νο 5 είναι σημαντική παράμετρος και στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών.» 

Έλαβα από άλλον εργαζόμενο με μήνυμα την απάντηση, ότι … «κάθε Σύμβουλος 1 ψήφος»
Τα γράφω έτσι αναλυτικά, γιατί το βρώμικο παιχνίδι που έχει μεταφερθεί στο ΚΕΚ μετά την κατάρρευση της ΔΗΚΕΠΑ, δεν είναι απολύτως ελεγχόμενο και στο χέρι του δημάρχου.
Μπορεί να φωνάζει και να διαμαρτύρεται και να μην παίρνει απάντηση ο φίλος και επικεφαλής της "Αναγέννησης"  Ζαχαρίας Ζούπης γιατί δεν συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση για την δραστηριότητα του ΚΕΚ, όμως αυτό είναι απλώς μια πρώτη και σωστή κίνηση που έκανε.
Μιλάμε για Ανώνυμη Εταιρεία, και οι έχοντες ψήφο (όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλαδή) έχουν δύναμη και ταυτόχρονα πολιτική ευθύνη που δεν περιορίζεται στις διαμαρτυρίες.
Ανά πάσα στιγμή μπορούν να ελέγξουν το ΔΣ και την διαχείριση της επιχείρησης προκαλώντας γενική συνέλευση γιατί με δεδομένο ότι ο δήμαρχος έχει απολέσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, στο τέλος θα μπορούσε να βγει και από πάνω.
Αλλού είναι η πλειοψηφία (δεν υπάρχει δηλαδή) αλλού και οι ευθύνες.
«Είναι στοιχειώδες αγαπητοί Γουάτσον!»
Εφόσον βάσιμα υπάρχει η υποψία ότι η διακίνηση μαύρου χρήματος, οι πληρωμές σε φίλους και δικούς, η αδιαφάνεια, οι χαριστικές συμβάσεις, έχουν περάσει στο ΚΕΚ ανεξαρτήτως της στάσης του δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν υπακούουν στις επιθυμίες του, ως πλειοψηφία έχουν την υποχρέωση να προκαλέσουν γενική συνέλευση.
Αν αρνηθεί ο πρόεδρος του ΚΕΚ την σύγκλιση, έχει ποινικές ευθύνες, ανεξάρτητες από την άμεση παύση του. Γιατί στις ανώνυμες εταιρείες, οι νόμοι ισχύουν, δεν είναι δημοτικές επιχειρήσεις που μέχρι να εντοπιστούν οι ευθύνες μπορεί να αλλάξουν 2-3 γενιές.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προχωρούν άμεσα σε έναν συντονισμό τους για να εκπέσει η διοίκηση αν αρνηθεί να προχωρήσει σε συνέλευση και να  παραδώσει όσα στοιχεία κι αν της ζητηθούν. 

Ας μη ζήσουμε το δράμα άλλης μιας ΔΗΚΕΠΑ στον δήμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου