Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δεν μου φτάνουν τα λεφτά


Μια χαρά περνούσαμε ως οικογένεια πριν την κρίση.
Με λίγα καλύπταμε τις ανάγκες μας και δεν μας έλειπε τίποτα.
Από τη στιγμή που ο κύριος Παπακωνσταντίνου μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και μας ζητά να μαζέψουμε 12.000 ευρώ σε αποδείξεις, έχουμε αρχίσει έναν καταναλωτικό αγώνα για να καλύψουμε τον μηνιαίο μέσο όρο και … δε μας φτάνουν τα λεφτά.


Αμάν πια. Αρχίσαμε να ψωνίζουμε άχρηστα πράγματα, μόνο και μόνο για να παίρνουμε αποδείξεις.
Γιατί έτσι κι αλλιώς, αυτοί που δεν έδιναν απόδειξη, εξακολουθούν να μην δίνουν. Που θα τις βρούμε κι εμείς;
Από τον Σκλαβενίτη, και τον Κωτσόβολο μόνο;. Τώρα που έρχεται η Άνοιξη, και μόλις βάλουν ταμειακές τα βενζινάδικα, θα το ρίξουμε και στις εκδρομές μπας και συμπληρώσουμε τη μηνιάτικη υποχρέωση μας.


Γιατί ως τώρα, παρόλο που αγωνιζόμαστε καταναλωτικά, είμαστε αρνητικοί.
Μας εκμαυλίζει η κυβέρνηση.
Καμαρώναμε και το παίζαμε ολίγον αντικομφορμιστές και τώρα, μέσα στην κρίση, καταντήσαμε σαν αυτούς της διπλανής πόρτας.

3 σχόλια:

  1. ως οικογένεια , μπορείς να μαζέψεις 2 Χ 12000 ευρώ αποδείξεις.
    Τά βενζινάδικά ,εάν δεν έχουν ταμειακή , εκδίδουν τιμολόγια . Περνάνε και οι αποδείξεις των κοινοχρήστων , συνεργείων,φουρνου ...Εάν έχεται οικογενειακό εισόδημα 80.οοο ΕΥΡΩ περίπου , μη μου πείς οτι δεν καταναλώνεις 24.οοο ευρώ το χρόνο. Τι τα κάνεις τα λεφτά σου? Εάν έχεις μικρότερο εισόδημα , χρειάζεσαι αναλογικά λιγότερες αποδείξεις...Επιμένω πάντως να πέρνω αποδείξεις κυρίως απο αυτούς που δεν έδιναν.Κωτσόβολο δεν έχω πάει , εχω γυμναστήρια , πιάνο , σκάκι και άλλα συναφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως οικονομολόγος έχουν ενδιαφέρον οι υποδείξεις σου.
    Πες μου, τι μπορώ να κάνω με το χαρτζιλίκι του γιού μου και της κόρης μου;
    Να τους ζητώ απόδειξη, κι αν ναι, μήπως τα κάψω τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τη φαση της πληρους απογοητευσης και οικονομικου πανικου για το πώς θα τα βγαλω περα, μετα τα νεα μετρα, τωρα ειμαι στη φαση της εκδικησης: Θα τη βρω τη λυση να επιβιωσω, ξοδευοντας διαφορετικα - πιο εξυπνα, πες.
    Βρηκα μαλιστα κι αλλους στο ιδιο τριπακι και μαζευομαστε στο clevespending.gr και τα λεμε. Κατι καλες ιδεες για εξοικονομηση χρηματων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή