Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Αποστακτήριο γελοιότητας ...

... έχει γίνει ο δήμος μας με κάθε σκέψη που προηγείται(;) κάθε πράξης.

Αρνείται να εφαρμόσει εντολή του δημάρχου η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών και να παραδώσει ποσότητα πετρελαίου στο κλειστό γυμναστήριο Δραπετσώνας εδώ και ένα μήνα, διότι εκτιμά ότι αφού τα δημοτικά γυμναστήρια χρησιμοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους, ο δήμος δεν πρέπει να χρεώνεται με πετρέλαιο για την θέρμανση του χώρου και του νερού. Ούτε με σκούπες για το καθάρισμα, ούτε με απορρυπαντικά.
Ο σωματειακός αθλητισμός, είναι το αρχικό κύτταρο κάθε αθλητικής δραστηριότητας στην πατρίδα μας. Από αυτόν ξεκινούν όλες ανεξαιρέτως οι αθλητικές δραστηριότητες μέρος των οποίων αργότερα περνά στον πρωταθλητισμό και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Εννοείται, βασικός αρωγός για την άνθηση του σωματειακού αθλητισμού πρέπει να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Διαφορετικά, ένα μέρος μαραζώνει και ένα άλλο περνά σε βρώμικα χέρια, σε διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε παράνομο χρηματισμό.
Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας είναι το θύμα αυτού του παραλογισμού, είναι ο σύλλογος των 800 περίπου αθλητών, των 9 ολυμπιακών αθλημάτων, των ολυμπιακών μεταλλίων στις καταδύσεις, των εθνικών διακρίσεων στην γυμναστική. Είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος όχι μόνον του δήμου μας, αλλά του Πειραιά γενικότερα, που σε πείσμα της κρίσης, κατορθώνει να επιβιώνει. Να επιβιώνει δεχόμενος και τις μαχαιριές των ιδεοληψιών που κουβαλά ο καθένας.
Είναι γνωστό όλοι οι δήμοι μέσα στην δίνη της κρίσης, αδυνατούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους συλλόγους των ορίων τους, όπως συνηθιζόταν παλιότερα. Πριν την ολοκληρωτική αδιαφορία των δημοτικών αρχών για τις αθλητικές ανάγκες των νέων της περιοχής τους, υπάρχει η εξυπηρέτηση των συλλόγων σε υποδομές. Η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η χορήγηση των αναγκαίων υπηρεσιών και υλικών μέσων. Δηλαδή το καθάρισμα των γυμναστηρίων, η ηλεκτροδότηση, η θέρμανση, η συντήρηση των εγκαταστάσεων. Αυτά τα ολίγα, είναι αρκετά για να μπορέσουν οι σύλλογοι να δώσουν στους νέους όλα τα υπόλοιπα. Τους προπονητές, τις εμφανίσεις, τις μετακινήσεις, τις πληρωμές των αθλητικών διοργανώσεων και των διαιτητών. Κάποιες χορηγίες πολιτών, κάποιες εκδηλώσεις, οι συνδρομές γονιών, συμμαζεύουν τα υπόλοιπα τεράστια έξοδα που απαιτούνται.
Όλες αυτές οι εξηγήσεις, δεν απευθύνονται προς την κυρία προϊσταμένη, αλλά προς ενημέρωση γενικώς. Κανείς δεν οφείλει να εξηγήσει στην κυρία προϊσταμένη γιατί πρέπει ο δήμος να καλύπτει τις ανάγκες υποδομής των δραστηριοτήτων όλων των συλλόγων.
Αποτελεί πολιτική απόφαση μιας δημοτικής αρχής η ενίσχυση τους, και ο τρόπος που αυτή θα γίνει. Η μετατροπή ενός υπηρεσιακού παράγοντα σε κριτή των πολιτικών αποφάσεων ώστε να τις εφαρμόζει ή να τις απορρίπτει, δείχνει την αδυναμία ή ανυπαρξία εφαρμογής της όποιας πολιτικής, της δημοτικής αρχής.   
Δεν έχει να χωρίσει, δεν έχει να εξηγήσει τίποτα ο ΔΑΣ στην κυρία προϊσταμένη. Αν είναι παράνομη η απόφαση χορήγησης πετρελαίου σε ένα δημοτικό κατάστημα, είναι ασφαλώς δικό της θέμα. Δεν είναι δικό της να αποφασίζει αν πρέπει να εκτελεστεί μια πολιτική απόφαση ή όχι. Κι όμως συμβαίνει. Γιατί;
Γιατί η δημοτική αρχή έχει φτάσει σε νέα κατακόρυφα βάθη την ικανότητα της να εκτελέσει το παραμικρό. Σε κάθε λάθος που επισημαίνεται, δεν αναρωτιέται, δεν ενδοσκοπεί να δει το αίτιο, αλλά δείχνει «τις υπηρεσίες» που την «σαμποτάρουν», χωρίς να καταλαβαίνει ότι ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει, συμβαίνει λόγω της δικής της αδυναμίας ή ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης.
Έρμαιο ακόμη και στις προσωπικές απόψεις των εργαζομένων της.
Και αυτό δεν αφορά την συλλογικότητα των εργαζομένων. Δεν μαζεύτηκαν κάπου οι εργαζόμενοι για να συναποφασίσουν το «μποϋκοτάζ» της δημοτικής αρχής.
Η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, επέτρεψε στον καθένα ξεχωριστά να κάνει ότι νομίζει σωστό. Κι ένα από τα «σωστά» είναι τα παιδιά να κρυώνουν και να φεύγουν άπλυτα τα ίδια και οι φιλοξενούμενες ομάδες μετά από κάθε αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου