Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Διαβάζοντας ανοησίες για μια βόμβα γεμάτη ανοησίες



Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ούτε ένσταση προς το σκεπτικό ότι υπάρχει ατομική ευθύνη των δημοτικών συμβούλων στο κατάντημα του δημοτικού συμβουλίου. Όσων απέχουν αντί να διαμαρτύρονται μέσα από την παρουσία τους για τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, για την γελοιοποίηση των θεσμών. Όσων πολύ περισσότερο στηρίζουν αυτή την γελοιοποίηση.
Και κανείς δεν μπορεί αυτό το φαινόμενο, το μοναδικό φαινόμενο, να το κριτικάρει «αφ’ υψηλού» δείχνοντας τους άλλους.
Το παραμυθάκι ότι η  απόκρυψη της αλήθειας, ωφελεί τον δήμο είναι για άλλες εποχές, για όντα άλλων δασών. Όχι για μας.
Ο κ. Χάσκας συμμετέχει στην απόκρυψη την αλήθειας για όσα συμβαίνουν στο ΚΕΚ.
Στο τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, έχοντας ο καθένας το βάρος της τριετούς παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο, άρα και την αξιολογική κατάταξη στις συνειδήσεις όσων παρακολουθούν τουλάχιστον τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ Χάσκας τοποθετείται με δική του ευθύνη στις τελευταίες θέσεις. Η σύμπραξη του «για το καλό μας» με την δημοτική αρχή, αυτή την δημοτική αρχή που κατέστρεψε δυο δημοτικές επιχειρήσεις, που διέκοψε για ενάμιση χρόνο τις παροχές πολιτισμού και αθλητισμού στους δημότες, που κρατά ομήρους και απλήρωτους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που κρατά με νύχια και με δόντια ανοικτή την ΔΗΚΕΠΑ για εντελώς «άγνωστους» λόγους, δεν τον τιμά.
Δεν ήμουν δημότης Κερατσινίου για να ανακαλέσω στην μνήμη μου την δημαρχιακή του περίοδο και να κρίνω έστω και με λίγο συναίσθημα την καλή ή κακή του προσφορά. Μόνο πληροφορίες τρίτων έχω. Μπορώ να κρίνω όμως την σημερινή του στάση –όπως και του κάθε δημοτικού σύμβουλου ανεξάρτητα από παράταξη.
Και επιμένω, η προσκόλληση του στην διαλυμένη παράταξη του δημάρχου, διαλυμένη γιατί αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης αντέδρασαν στην εξωφρενική διάλυση κάθε υπεύθυνης δραστηριότητας στη θεσμική λειτουργία του δήμου, δεν τον τιμά.
Η προσχώρηση, απέναντι στις αποχωρήσεις δημιουργεί συνειρμούς. Οι αποκρύψεις οικονομικών στοιχείων από την λειτουργία του ΚΕΚ, δημιουργεί περισσότερους συνειρμούς. Όπου στην καλύτερη των περιπτώσεων, περιορίζονται στην κοινή διαπίστωση ότι η πολιτική ευσυνειδησία και του ίδιου και όσων σταθερά στηρίζουν την δημοτική αρχή στο έργο των αποκρύψεων είναι ανύπαρκτες.
Στην παραταξιακή γεωγραφία του δήμου μας όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, εμφανίζονται και θα εμφανιστούν τελικά, αρκετός αριθμός παρατάξεων. Ανεξάρτητα από τις τεράστιες διαφορές αντίληψης και έκφρασης και προθέσεων που θα χωρίζει αυτές της παρατάξεις, ένα είναι βέβαιο.  Καμιά δεν θα θέλει να την παρομοιάζουν με αυτήν της σημερινής δημοτικής αρχής. Αυτό το δύσκολο κατόρθωμα, είναι η μοναδική επιτυχία του δημάρχου στην τριετή θητεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου