Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Χάκερ στη γειτονιά μας.



Το μπλογκ μου δέχτηκε επίθεση από χάκερ.

Τα περίεργα που παρατηρούσα τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή η εξαφάνιση του σχόλιου για μένα που υπήρχε στη δεξιά στήλη καθώς και η εξαφάνιση μερικών αναρτήσεων, στην αρχή τα απέδωσα σε πρόβλημα του blogger.

Διαβάζοντας σήμερα την ανάρτηση του Τέλη Βασιλάκη στο «ΒΑΣΤΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ..» ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα, με οδήγησαν να ξαναελέγξω τις αναρτήσεις μου, μέσα από το αρχείο αναρτήσεων που κρατώ.

Κατά σύμπτωση οι 3 από τις 4 αναρτήσεις που είχαν αφαιρεθεί και τις επανέφερα μέσω του αρχείου, αφορούσαν στην «Αλλιώτικη Πόλη». Ήταν οι αναρτήσειςΜε μια αλλιώτικη ματιά... της Μαρίας Ηλιοπούλου --- Για μια "Αλλιώτικη Πόλη"...   --- Εκδήλωση της "Αλλιώτικης Πόλης" με θέμα, Ανάπλαση παραλιακού μετώπου:προκλήσεις και προοπτικές και η --- Ανακοίνωση της Αλλιώτικης Πόλης για την ΕΥΔΑΠ‏ 

Κατά σύμπτωση, όπως μου λέει ο Βασιλάκης, οι πολύ περισσότερες αναρτήσεις του (περίπου 30) που έχουν εξαφανιστεί ήταν ευνοϊκές αναφορές στην Αλλιώτικη Πόλη, στον Ζαχαρία Ζούπη, στον Άλλο Δρόμο και κάποιες επιθετικές προς τον δήμαρχο.

Όλα αυτά δεν οδηγούν με βεβαιότητα στον υπεύθυνο του χακαρίσματος, αποτελούν όμως ενδείξεις μιας νέας νοοτροπίας που δεν σηκώνει αντιπάλους. Αντιπάλους γενικώς. Οι φασιστικές ιδεοληψίες διευρύνουν τον ορίζοντα δράσης τους, και προειδοποιούν για το τι μας περιμένει.

Συνιστώ σε όλους τους μπλογκερ του δημοτικού περιβάλλοντος μας, να κρατούν καλό αρχείο των αναρτήσεων τους (εγώ κρατώ και των σχολίων) ώστε αν δεχτούν επίθεση, τουλάχιστον να μπορούν να αποκαταστήσουν γρήγορα τις εξαφανισμένες αναρτήσεις τους. Και να ελπίζουμε ότι η google γρήγορα θα μπορέσει να μας προφυλάξει από αυτή την νέα αλητεία.

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ότι κάποιοι, των οποίων η νοοτροπία βρίσκεται κολλημένη στο χθες (σαν το παλιό, όχι καλό κρασί αλλα, μάλλον χαλασμένo pick up) ενοχλήθηκαν (για να μην πω, τρομοκρατήθηκαν) απο την εντυπωσιακή όσο και απρόσμενη (για το επίπεδο διόρασης τους βέβαια) εμφάνιση νέων πρωτοβουλιών στα Δημοτικά μας πράγματα, αποφασίζοντας έτσι να ...δράσουν.

    Και επειδή οι ...αντιμνημονιακές (και σχεδόν μόνο) κορώνες δεν είναι αρκετές για να "λοβοτομήσουν" τον νου του μέσου Δημότη, πήραν τα ηλεκτρονικά τους "νυστέρια" και σαν νέοι Παπαδόπουλοι (είναι και λίγο της μόδας σε κάποιο κομμάτι του λαού, όπως σχεδόν υποτιμητικά τον αποκαλούν εδώ που τα λέμε), αποφάσισαν να μας κάνουν "εγχείρηση πάνω απο τα ρούχα" όπως έλεγε και μία ατάκα του εξ ίσου παλιού με αυτούς, πλην καλού όμως, εν αντιθέσει με αυτούς, Ελληνικού κινηματογράφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή