Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη στη διακαναλική Συνέντευξη Τύπου:

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι το κόμμα που δεν χρειάζεται να μετακινήσει τη βασική πολιτική της γραμμή. Γιατί είπε απ'την αρχή την αλήθεια στο λαό και του έδειξε τη ρεαλιστική και συνάμα μαχητική διέξοδο απ'την κρίση.

Οι θέσεις μας είναι:

- Κάθαρση στο Πολιτικό Σύστημα:
Αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ. Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας. Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων. Μείωση στο μισό της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων, δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών και βουλευτών. Καθιέρωση της απλής αναλογικής.

- Αποδέσμευση από το Μνημόνιο:
Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2017. Πάγωμα των περικοπών του Ιουνίου σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση της Πράξης για τη μείωση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της μετενέργειας. Πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες.

- Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας:
Αναπτυξιακό πρόγραμμα 30 δις ευρώ. Επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επενδύσεις Έντασης Εργασίας. Ανάπτυξη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων. Ρυθμίσεις δανείων για ανέργους και φτωχούς. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: σπάσιμο των καρτέλ και των ολιγοπωλίων, μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

-Αγροτική Ανάπτυξη:
Αύξηση του προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δικαιότερη κατανομή. Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, παροχή γης και κατάρτιση σε νέους αγρότες. Σύζευξη Ποιοτικής Γεωργίας-Τουρισμού-Πολιτισμού.

-Μετανάστευση-Ασφάλεια πολιτών:
Ανασυγκρότηση των πόλεων και των υποβαθμισμένων γειτονιών με δημόσια έργα. Ένταξη των επτά μεγάλων δήμων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανασυγκρότησης Πόλεων. Αναθεώρηση της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Εφαρμογή του νόμου για τους παράνομους μετανάστες και εγγύηση της Νομιμότητας και της Ασφάλειας για όλους, Έλληνες και νόμιμους μετανάστες.

-Υπεράσπιση και Διεύρυνση του Κοινωνικού Κράτους:
Δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους και τους φτωχούς. Ενεργητικές πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας. Άμεση αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών προβλημάτων στα Πανεπιστήμια, τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

- Εξωτερική Πολιτική:
Πρωτοβουλίες για την υπογραφή moratorium με την Τουρκία, ώστε να παγώσουν με ασφάλεια οι εξοπλιστικές δαπάνες για μία πενταετία. Ενεργητική προώθηση των διαπραγματεύσεων με τη FYROM για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ζητάμε από του πολίτες να ενισχύσουν τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δώστε μας εντολή για λύση.

Αναδείξτε τη ΔΗΜΑΡ σε ισχυρή, ρυθμιστική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου