Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πληθυντικός ευγενείας


Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις οργισμένες αναρτήσεις του φίλου, πλην όμως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Ζαχαρία Ζούπη για κάθε τι που γίνεται, που κινείται ή που παραμένει ακίνητο στο δήμο μας.
Η αντιπολιτευτική κριτική ποτέ δεν αποτέλεσε μια δύσκολη υπόθεση.
Η αντιπολιτευτική τακτική είναι πάντα το ζητούμενο στην ικανότητα ενός επικεφαλής γιατί οδηγεί στην ευόδωση ή στην κατάρρευση των επιθυμιών των μετεχόντων.
Ως εκεί δεν με αφορά άμεσα η τακτική του ΖΖ. Κάτι γράφει, κάτι του απαντάς, και περνά ο καιρός.
Όσο πλησιάζουν όμως οι εθνικές εκλογές, τόσο ανεβάζει την ένταση, ξεπερνώντας πολλές φορές την γραμμή ντεσιμπέλ που ορίζεται από το ΚΚΕ, την γραμμή άρνησης και καταγγελίας δηλαδή των πάντων.
Και αυτές τις πασχαλινές και προεκλογικές μέρες, έθεσε και το δάκτυλο στον τύπο των ήλων.
Καλεί «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ» τον δήμαρχο Λουκά Τζανή δηλαδή.
Γιατί κόπτεται για τις δυνάμεις της αριστεράς, την εξής μία δηλαδή, την Δημοκρατική Αριστερά; Πληθυντικός ευγενείας και συστολής;
Γιατί δεν αναρωτιέται για την στήριξη προς τον δήμαρχο από το μισό τουλάχιστον κόμμα του, του ΠΑΣΟΚ;
Έτσι θα πετύχει την τοπική έστω συσπείρωση γύρω από το πασοκικό ψηφοδέλτιο και θα οδηγήσει στις όσο το δυνατόν λιγότερες διαφυγές ψηφοφόρων προς τα αριστερά;
Υπάρχουν φυσικά προβλήματα στο δήμο.
Φυσικά είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του Δήμου, την ΔΗΚΕΠΑ.
Μπορεί να είναι βολικό να χρεώνει ολόκληρο το πρόβλημα στην ανικανότητα της διοίκησης, παραβλέποντας την ανικανότητα των τριών διαδοχικών κυβερνήσεων που στηρίζει το κόμμα του. Της καθαρής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΛΑΟΣ, της συγκυβέρνησης με ΝΔ.
Αναγνωρίζει κάπου και κυβερνητικές ευθύνες, ως λάρτζ τύπος, αλλά πάνω απ όλα φταίει ο Τζανής.
Ότι ο δήμος πήρε την μισή επιχορήγηση απ ότι άλλες χρονιές, τότε που το χρήμα έρεε άφθονο και ήταν πολλαπλάσιο των  επιχορηγήσεων, ότι δεν υπάρχει δήμος στην χώρα που να μην χρωστά μισθούς στο προσωπικό του, κανένας, ότι δεν υπάρχει νομικό πρόσωπο που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες και να μην τις έχει πετσοκόψει κατ’ εντολή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των κυβερνήσεων επιλογής του ΖΖ δηλαδή, δεν του λέει τίποτα.
Εξετάσεις δίνει ο φίλος ΖΖ, εξετάσεις σε λάθος εξεταστική όμως.
Δεν θα ισχυριστώ πως ότι κάνει η διοίκηση είναι καλώς καμωμένο, και για όλα φταίει η κυβέρνηση που τόσο αγαπά ο ΖΖ.
Θα πω πρώτα, ότι η μεγαλύτερη αδυναμία αυτής της διοίκησης είναι ότι δεν διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα διαχείρισης της φτώχειας στην οποία είναι καταδικασμένη από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Πίστευε ότι αλλιώς ήταν τα πράγματα, ότι λεφτά εντέλει υπήρχαν.
Και γι αυτό κυρίως τον λόγο έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια των εργαζομένων στην επιχείρηση της.
Έχασε 7 ολόκληρους μήνες ανεχόμενη έναν γραφικό πρόεδρο στην ΔΗΚΕΠΑ, πριν και κατά την ενοποίηση των επιχειρήσεων όπως όριζε ο Καλλικράτης.
Έχασε 7 ακόμη μήνες, πασχίζοντας να συνεφέρει το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν της αμαρτωλής επιχείρησης, και μονίμως ελπίζοντας ότι λεφτά θα έρθουν.
Κακώς, και λάθος. Και ανικανότητα αν θες φίλε ΖΖ;
Όλα θα τα δεχτώ, αν πεις έστω και μια παράγραφο κάποιας πρότασης.
Δεν έχεις να πεις τίποτα.
Στην μοναδική πρόταση που έκανε την εμφάνιση της, αυτήν από τον Γιώργο Τσιρίδη σαν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας,  το δημοτικό συμβούλιο στάθηκε ανίκανο να ανταποκριθεί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, και θυμήσου, στις εξαιρέσεις δεν περιλαμβάνεσαι, περιλαμβάνεται όμως ο ίδιος ο δήμαρχος κι ας μην προχώρησε η μελέτη της πρότασης.
 Θα επανέλθει όμως γιατί πρόκειται για σοβαρή και εμπεριστατωμένη πρόταση που πρώτο μέλημα της είναι η απόδοση υπηρεσιών μέσα στην μαύρη φτώχεια που είμαστε καταδικασμένοι  κι όχι πρόταση του τύπου, να μαζευτούν οι πρώην πρόεδροι που συμμετείχαν για χρόνια στα πανηγύρια μασκαράδων που έκανε η επιχείρηση και να σκεφτούν λύσεις.
Αν θέλουν ας μαζευτούν, κι αν σκεφτούν τίποτα ας μας το πουν. Άδεια θέλουν;
Δεν είναι λοιπόν το αντιπολιτευτικό πρόβλημα σου η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά η πολιτική ένδεια.
Και να πω, όσο κι αν ήμουν αντίπαλος, η Αναγέννηση του Αλέκου Χρυσού δεν είχε αυτή την ένδεια.
Καληνύχτα Ζαχαρία.

4 σχόλια:

  1. Απιστευτο. Δε σε πειράζει ότι και με τη δική σου συμμετοχή οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται,δε σε πειραζει που όλα διαλυονται,αλλα σε ενοχλει που ο ζουπης προσπαθει να κανει αντιπολίτευση. ας σταματησει να ησυχασεις, φταίνε αυτοί που φευγουν, 18 μέχρι τωρα. ετσι εξηγειται γιατι η δραπετσωνα ήταν ένα μπαχαλο τόσα χρόνια και δε γίνεται τίποτα και δεν έχει ουτε στοιχειώδη σχεδιασμο για πολιτισμό. οι ανθρωπ ειναι δημαριτες. δεν λεει όμως ότι το πουλεν του είναι με το ζουπη, δυο φορες το εβαλε στην εφημεριδα ο αθεοφοβος! ή μηπως υποστηριζει τον αλλον που του εφεραν και θέλει να την καψει για τα καλά. τέτοιο αρθρο 8 μέρες πριν τις εκλογες εχει πολλούς στοχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, σαν να κλέβω εκκλησία, αλλά θα ασχοληθώ με άλλη μια απλοϊκή επιχειρηματολογία.
    Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. Και δεν πληρώνονται γιατί ο δήμος έχει να διαχειριστεί το 45% των εσόδων του 2010. Και οι επιχειρήσεις του καλλικρατικού δήμου μας που ενοποιήθηκαν σε μια, στη ΔΗΚΕΠΑ, ήταν χρεωμένες πριν τις αναλάβει η δημοτική αρχή του Τζανή, και το χρέος ανέβηκε ακόμη παραπάνω από την πρώτη 7μηνη διοίκηση επι Τζανή λόγω ανικανότητας του προέδρου που είχε οριστεί.
    Ο Ζούπης φυσικά και πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, αρκεί, όταν θέλει να κριτικάρει την στάση των κομμάτων έναντι των επιθυμιών του, να ξεκινά από το δικό του κόμμα. Στο κάτω-κάτω, η ανίκανη 7μηνη διοίκηση για την οποία μίλησα, ήταν υπό δικό του πολιτικό σύντροφο και όχι δικό μου.
    Για μένα, στα πλαίσια της πολυσυλλεκτικής δημοτικής συνεργασίας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένας συνεργάτης. Και σε αυτό το πλαίσιο, απλώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μου για την διοίκηση του.
    Η ανάρτηση φυσικά και έχει πολλούς στόχους.
    Πρώτος και καλύτερος είναι, ότι κανείς δεν μπορεί ανέξοδα να παριστάνει τον τιμητή του κόμματος μου.
    ΚΑΝΕΙΣ.
    Και να πιστεύει ότι τον παίρνει να δίνει με τέτοιο τρόπο εξετάσεις προς άλλους υποψήφιους άλλων κομμάτων.
    Και, 8 μέρες πριν τις εκλογές, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι είμαι απόλυτα πεισμένος, ότι και οι δυο υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ που στηρίζω, είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο σύνολο των υποψηφίων στην Β’ Πειραιά.
    Το «φταίνε αυτοί που φεύγουν, 18 μέχρι τώρα.» δεν το κατάλαβα.
    Για την Δραπετσώνα, άπειρα πράγματα μπορώ να σου πω.
    Να περιοριστώ μόνο σε ένα επί του παρόντος.
    Χωρίς να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρξε κανείς «δημαρίτης» δήμαρχος. Όλοι ΠΑΣΟΚ ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. του πασοκ ...ποιος τους στηριξε μηπως και...
    2. χρεος 700χιλ οταν αναλαβατε 2200000 σημερα δηλωση προεδρου στο δσ
    3. παλιος κακος προεδροσ φιλος του ζουπη. το δικο σας διορισμενο συμβουλιο τι εκανε τι κάνει;
    4.ασύμβατο για τη λογικη αριστερα-δημαρ και απληρωτοι εργαζομενοι
    5. ο ζουπης εχει το παρελθον του αλλα φωναζει και στηριζει τους εργαζόμενους για το συμφερον του αλλα το κανει
    6. αυτοί που συμμετεχουν τωρα στο δσ τι κανουν;
    7. μικρη χρηματοδοτηση απο το κρατος, καμια απο το δημο
    8. μισθοι επεσαν 40%, βγηκαν στη συνταξη αρκετοι, επεσε κοστος λειτουργιας, το κολυμβητήριο βγαζει, βαλατε τροφεια, τα μαθηματα γινονται και οι γονεις πληρωνουν και εσεις την ιδια παστιλια 40% λιγοτερη χρηματοδοτηση.
    9. η αυτοκριτικη μερικες φορες κανει καλο, μια βολτα στο δημο θα σε πεισει και δυστυχως η δημαρ στηριζει αυτή την τρελη κατασταση...αλλα ξερω φταιει ο παλιοζζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Δεν το καταλαβαίνω
    2. Πράγματι το χρέος σταθερά ανεβαίνει. αφού είναι μηδενικές οι εισροές από τον Δήμο και την πολιτεία γενικά.. Και είναι μόνο τόσο, επειδή το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τις δραστηριότητες δίνονται στους εργαζόμενους και πουθενά αλλού.
    Και αυτό είναι ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα, γιατί έχουμε μια επιχείρηση της οποίας μοναδικό αντικείμενο κινδυνεύει να γίνει η πληρωμή μισθών και όχι οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.
    3. Το δικό μας συμβούλιο αναλώνεται αποκλειστικά σε μια προσπάθεια διάσωσης της επιχείρησης.
    4. Ασύμβατο θα ήταν να είναι εργοδότης η ΔΗΜΑΡ και να μην πλήρωναι.
    Θα ήταν πραγματικά ασύμβατο να είχε την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και του ΚΚΕ, όπου ως εργοδότες δεν πληρώνουν ή απολύουν τους εργαζόμενους τους.
    Η ΔΗΜΑΡ όμως δεν είναι εργοδότης.
    Η δική μου συμμετοχή περιορίζεται αποκλειστικά στην συμμετοχή σε μια προσπάθεια διαχείρισης, των ανύπαρκτων οικονομικών
    5. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται, και καλά κάνουν, γιατί βρίσκονται σε απελπιστική θέση. Τα οικογενειακά έξοδα, ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός, έχει πάει κατά διόλου και προφανώς θα είναι ευχαριστημένοι από την τεράστια ηθική συμπαράσταση του Ζούπη και ακόμη περισσότερο του ΚΚΕ.
    Αν η δουλειά των πολιτικών δυνάμεων είναι να παρηγορούν, τότε πράγματι προσφέρει τεράστιο έργο η Ζούπης.
    Αν δουλειά τους είναι να βρίσκουν λύσεις, δεν βλέπω σε τι είναι χρήσιμος ο τρόπος δράσης του Ζούπη.
    6. το είπαμε αυτό.
    7. ναι ακριβώς έτσι.
    8. Το κολυμβητήριο είναι η πιο πολυέξοδη δραστηριότητα της επιχείρησης. Πάρε υπόψη σου ότι το 80% των κολυμβητηρίων του λεκανοπέδιου έχουν κλείσει, επειδή είναι αδύνατη η λειτουργία τους. Οι εισπράξεις του είναι μηδαμινές μπροστά στα έξοδα του.
    9. πράγματι είναι τρελή η κατάσταση και στο δήμο και στην κοινωνία. Και θα γίνει ακόμη πιο τρελή στις 7 του μηνός αν δεν ανατραπεί αυτή η κυβερνητική πρακτική. η ΔΗΜΑΡ δεν στηρίζει την τρέλα. με τις ελάχιστες δυνάμεις που σήμερα διαθέτει την διαπιστώνει και συμβάλλει στην ανατροπή της.
    Μακάρι να έκανε το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ένας από τους δυο βασικούς πυλώνες της κατάντιας μας και σε τοπικό επίπεδο έχει το θράσος να κάνει κριτική. Γιατί έχοντας μετατρέψει η ηγεσία Ζούπη την Αναγέννηση σε ορμητήριο των παραδοσιακών πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ κουνόντας το δάκτυλο δεξιά κι αριστερά, εγγυάται ότι η οικονομική κατάσταση και του δήμου και όλων μας θα εξακολουθήσει να έχει το χάλι που ξέρουμε, επομένως θα έχει και περιεχόμενο η ιαχή "γιατί δεν σας πληρώνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή