Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...

... αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο.
Θα γίνει στις 15-16 Μαΐου για να εκφράσουν και οι πολίτες την άποψη τους στην διάλυση του Δήμου μας.


Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα. Η κυβέρνηση και ο Ραγκούσης δεν θα κάνουν εύκολα πίσω. Έχει ζωτική σημασία γι αυτούς η συγκεντροποίηση της τοπικής εξουσίας ώστε να είναι ευκολότερα ελέγξιμη.
Αυτή η φανερή προσπάθεια να διαχειριστούν οι ίδιες οι κομματικές ηγεσίες την διαφθορά που υπάρχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, που σε άλλες εποχές δεν θα είχε την παραμικρή πιθανότητα ακόμη και απλής διατύπωσης, σήμερα έχει ελπίδες επιβολής.
Γιατί παίζει έξυπνα με μια ρητορική κάθαρσης, με μια ρητορική μείωσης των γενικών εξόδων από μισθοδοσίες, σε εποχή που ο καθένας από μας βλέπει το εισόδημα του να συνδέεται με το εγκληματικό χρέος του κράτους για το οποίο φυσικά κανείς από το πολιτικό προσωπικό που το δημιούργησε δεν χρειάζεται να απολογηθεί.


Η λογική του "ότι έγινε - έγινε, τώρα να γυρίσουμε τα δανεικά" έχει επικρατήσει.
Οι παράνομες προσλήψεις, τα ρουσφέτια κοινώς, συνέβαλλαν στο χρέος, δεν είναι όμως το καθοριστικό ποσοστό του.
Είναι κοινή αντίληψη ότι το καθοριστικό ποσοστό του χρέους, είναι οι μίζες και τα άχρηστα έργα που σκοπό είχαν τον τζίρο για νέες μίζες.
Είναι οι εξοπλισμοί που συντηρεί ο "εξ ανατολών κίνδυνος", είναι το άχρηστο υποβρύχιο, είναι τα ολυμπιακά έργα, είναι η Ζίμενς, η Benz, το C4I, τα τρένα, τα ιατρικά ανταλλακτικά και όσα άλλα δεν ξέρουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ.
Γιατί και η γερμανική και η αγγλική δικαιοσύνη δεν μπορούν να ασχολούνται συνέχεια με ελληνικές υποθέσεις.
Και φυσικά το αναλογούν ποσοστό έργων των Δημάρχων, παρόλο που δεν είναι όλοι ίδιοι.


Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Γιατί ο Καλλικράτης θα μειώσει τις μισθοδοσίες και θα φουντώσει τις μίζες. Αυτός θα είναι ο ρόλος του. Όπως κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι δεν θα ξέρει αύριο τι συμβαίνει στο Κερατσίνι που θα έχει καταπιεί την Δραπετσώνα.

Θα θεωρούμε φυσιολογικό να μαζεύονται τα σκουπίδια 2 άντε 3 φορές την βδομάδα κι όχι κάθε μέρα, και δεν θα ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού ή γιατί το προσωπικό τα ακουμπά στον διευθυντή καθαριότητας για να κάνει κι άλλη δουλειά.
Θα θεωρούμε φυσιολογικό τα πιτσιρίκια με λίγο μέσον να βρουν μια θέση παιδικού σταθμού στην Αμφιάλη, και δεν θα υπάρχει λόγος να κατεβάζουμε καντήλια στον ανίκανο δήμαρχο που θα έχει "άλλες σοβαρές ασχολίες".
Όπως σήμερα ο Αθηνών, ο Πειραιώς, ο Θεσσαλονίκης.
Αν έχουμε κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημότη και του περιβάλλοντος του, πέστε μου έναν επιτυχημένο Δήμαρχο του Πειραιά από την μεταπολίτευση και 'δω, έχοντας στο μυαλό σας πχ. την Αγία Σοφία ή τα Καμίνια.
Έναν της Αθήνας με το μυαλό στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Έναν της Θεσσαλονίκης... (ας βοηθήσει κανένας σαλονικιός)


Γι αυτό σας λέω. Είναι ανάποδα τα πράγματα. Με τον Καλλικράτη δεν θα γλυτώσουμε από τα γνωστά μας λαμόγια. Θα φάμε στη μάπα κι αυτά του Κερατσινίου που ξερογλείφονται.

Πρέπει να γλυτώσουμε, αλλά με άλλο τρόπο.
Και αφού πρώτα γλυτώσουμε από τον Καλλικράτη γιατί μετά....

Όλοι μαζί στο δημοψήφισμα να τον στείλουμε στο διάολο.

8 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ5 Μαΐου 2010 στις 12:14 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ
    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ, ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ.
    ΤΙ ΕΝΝΟΩ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ .
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ;
    ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΛΟΣ, ΣΑΛΑΛΕΣ, ΖΟΥΠΗΣ,ΧΑΣΚΑΣ.
    Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ;
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑς ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κώστα, και γω με την σειρά μου συμφωνώ με τα περισσότερα συμπεράσματα σας.
    Τονίζω ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με την ανάγκη ένωσης και συντονισμού των δυνάμεων που αντιτίθενται στην ένωση των δυο Δήμων.
    Αυτός είναι ο νούμερο ΕΝΑ εχθρός των κατοίκων των δυο περιοχών.
    Και φυσικά προσυπογράφω και την τελευταία σας παράγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ8 Μαΐου 2010 στις 11:26 π.μ.

    ΕΦΤΑΣΕ Ο ΠΡΩΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ, ΤΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ'ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΑ ΠΑ..ΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΤΩΝ


    Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου,
    Γενικού Γραμματέα Νομαρχίας Δυτικής Αττικής Ζαχαρία Ζούπη


    Σε λίγες μέρες θα έχει ψηφιστεί μία από τις σημαντικότερες μεταπολιτευτικά μεταρρυθμίσεις, ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Πρόκειται για μεταρρύθμιση που αποτελεί πραγματική ανατροπή και που ανάμεσα στα άλλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για Δήμους πιο ισχυρούς, αποτελεσματικούς, πιο ενισχυμένους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, Δήμους που θα είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερες, ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες. Σημαντική αλλαγή στην περιοχή μας αποτελεί η συνένωση των Δήμων Δραπετσώνας και Κερατσινίου. Αν και προσωπικά πίστευα ότι θα ήταν ορθότερη και η συμμετοχή του Περάματος στον νέο ενιαίο Δήμο, η ύπαρξη του νέου Δήμου θα βοηθήσει σημαντικά στην πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών - αναπτυξιακών - περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής.

    Πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Η περιοχή που καλύπτουν οι δύο σημερινοί Δήμοι αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα και μάλιστα η βαθιά οικονομική κρίση τα επιτείνει. Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάποιο σημαντικό έργο που να αλλάζει την ρότα τους. Στο Κερατσίνι μάλιστα δρομολογημένα έργα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κυριολεκτικά πάγωσαν(Κέντρο Υγείας, Υπόγειο Parking στην πλ. Λαού κ.α.). Ταυτόχρονα, οι δύο Δήμοι εμφανίζουν ένα συνολικό χρέος που εκτιμώ ότι ξεπερνά τα 60-70 εκατομ. ευρώ! Μιλάμε εν ολίγοις για μια δύσκολη κατάσταση.

    Χρειάζεται επομένως μια νέα αρχή. Ένα νέο όραμα, σαφείς θέσεις και προτεραιότητες, σκληρή δουλειά. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η μεγάλη κρίση που θα έχει ιδιαίτερη επίδραση στους ανθρώπους της περιοχής μας, το νέο θεσμικό πλαίσιο και οι νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι Δήμοι, οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν να προκύψει μια Δημοτική Αρχή με ορμή, νέες ιδέες, εργατικότητα, εντιμότητα που μαζί με τους πολίτες θα εργαστεί με καινοτομία και αποτελεσματικότητα.

    Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί θα πρέπει:

    •Να στηριχθεί σε ευρύτερες δυνάμεις, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την κρίση.
    •Να αποπνέει «άρωμα «ανανέωσης, με την συμμετοχή νέων κοινωνικών - οικονομικών - πολιτικών στελεχών και ενεργών πολιτών, μακριά από ισορροπίες του πολιτικού status των τελευταίων δεκαετιών.
    •Να τολμήσει τομές που θα αντιμετωπίσουν παθογένειες των Δημαρχείων, θέτοντας ως βασική Αρχή το «Πρώτα ο Πολίτης».
    •Να εργαστεί με πλήρη διαφάνεια και με σεβασμό στην συμμετοχή των πολιτών.
    •Να κάνει σαφείς τις στοχεύσεις της και το Πρόγραμμά της.
    Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εργαστεί, κατά την γνώμη μου μ’ αυτή την πολιτική φιλοσοφία και με βασικό κριτήριο επιλογής ποιον θα στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο, την δυνατότητα έκφρασης της νέας εποχής και ανταπόκρισης στις νέες προκλήσεις, στις δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση του να πρωτοστατήσει στην συγκρότηση ενός νέου, ανανεωτικού, μεταρρυθμιστικού, σύγχρονου, λαϊκού ρεύματος ανασυγκρότησης της περιοχής. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή του να προχωρήσει σε επιλογές προσώπων που παραπέμπουν στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν πια όλα τριγύρω να αλλάζουν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στην περιοχή μας όλα τα ίδια να μένουν.

    Σε ότι με αφορά, θα πορευτώ ανυποχώρητα με βάση αυτές τις σκέψεις και αρχές στο επόμενο διάστημα. Έχω κάνει σαφή την απόφασή μου να δημιουργήσω ένα μεγάλο, πολύχρωμο, ανανεωτικό, ενωτικό συνδυασμό που θα εγγυάται και νίκη, αλλά και νέα εποχή στην διοίκηση του νέου ενιαίου Δήμου. Όπως έχω κάνει και σαφή την πρόθεσή μου να ζητήσω την στήριξη του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την προσπάθεια που ήδη έχω ξεκινήσει. Επισημαίνω δε, ότι δεν με αφορούν ψεύτικες ισορροπίες, «συνεργασίες νύχτας «και απλή ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και καταστάσεων.

    Ήρθε η ώρα για μια νέα Αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kε Νικολάου παρατηρώντας τα σχόλια σας θα ήθελα να σας τονίσω οτι ο ΛΟΥΚΑΣ δεν είναι τίποτα για την Δραπετσώνα!!! γιατί έπρεπε να απευθύνει Χαιρετισμό ως τι; και που τον αναφωνίσανε πολύ του είναι!!!! Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο μας ΕΔΩ έχουμε ΔΗΜΑΡΧΟ!!! και σε λίγο θα τον έχετε και στο Κερατσίνι γιατί σκίζει και εκεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε ανώνυμε, ο Καλλικράτης είναι ό,τι χειρότερο για τους Δήμους. υποτίθεται, γι αυτό αντιδράσαμε. Δημιουργώντας πολύ μεγάλους δήμους, προσπαθεί να επιβάλλει τον επώνυμο, αλλά απρόσωπο δήμαρχο. Το παράδειγμα του Πειραιά είναι χαρακτηριστικό.
    Εάν λοιπόν ένας δημοτικός σύμβουλος του Κερατσινίου, έτσι κι αλλιώς ενδιαφερόμενος, ήρθε να συμπαρασταθεί, γιατί μας πέφτει λίγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μεταξύ μας μιλάμε που ήρθε για συμπάρασταση...για τους λεκέδες της Δραπετσώνας που κουβαλάει που διαλύσανε τον Δήμο τα έμαθες?? κάναμε αμήν να τον διώξουμε και πήρε μαζί του αυτόν??? αυτόν που διώξαμε την προηγούμενη φορά ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείχνεις ενημερωμένος ανώνυμε, παρ' ολαυτά περίμενες 4,5 μήνες για να διαπιστώσεις ότι δεν ήρθε για συμπαράσταση. Να υποθέσω ότι τώρα πια είσαι και ικανοποιημένος από την συγκέντρωση κατά του Καλλικράτη;
    Υποθέτω για ποιόν μιλάς, ποιόν διώξαμε.
    Αν είσαι χορτάτος μ'αυτό το επιχείρημα, κινδυνεύεις να βαρυστομαχιάσεις γιατί εσύ θα φας αυτόν που έφτυσαν οι Κερατσινιώτες την προηγούμενη φορά. Και όχι μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το είχα διαπιστώσει απο πριν φίλε...εγώ έναν θέλω για Δήμαρχο!!! αυτόν που άλλαξε την πόλη μου και της έδωσε ζωή πάλι οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν ωστόσο από τον να δώ τον Χρονόπουλο πάλι αντιδήμαρχο και να δω την Δραπετσώνα να καταστρέφεται πάλι μπορώ να ψηφίσω το οτιδήποτε!!! και αυτά δε τα λέω εγώ μόνο..τον Κο Τζανή δεν τον ξέρω... τον λεκέ του όμως πολύ καλά όπως και όλη η Δραπετσώνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή