Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο

Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.
Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας.

5 σχόλια:

  1. ''επανεξέταση ολόκληρου του πλαισίου στρατηγικής''
    αυτή η αλλαγή στην προηγούμενη ..."'κ α τ α γ γ ε λ ί α του Μνημονιου και της Δανειακης Συμβασης"... θέση του ΣΥΡΙΖΑ, του επιτρέπει την συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μάνο εσείς είσαστε σταθεροί στο σεβασμό στο μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ξανακοίτα τα κιτάπια σου.
    Η δημ. αριστερά λέει μονίμως επανεξέταση και σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, λέγανε ότι δεν γίνεται, και τώρα συμφωνούνε σε επανεξάταση.
    ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για κατάργηση του μνημονίου με την βοήθεια του λαού και τώρα συμφωνεί σε επανεξέταση.
    Για ψάξτο πάλι.
    καλές οι φωνές, ακούγονται πιο μακριά, αλλά πιο καλή η λογική κι ας μην ανταμείβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτου σπευσεις να πανηγυρισεις ασε να παει ο Κουβελης και αν καταφερει να επανεξετασει και να τροποποιησει το μνημονιο να σας πουμε χιλια μπραβο. Γιατι απο το να πεις επανεξεταση, μεχρι να επιβεβαιωσεις οτι ειχες δικιο, κοντρα σε οσους λεγανε οτι δεν γινεται εκκρεμει ενα βημα...Το οτι θα το κανεις πραγματι πραξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανηγυρίζω γιατί όλοι, και ο Σαμαράς, και ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος, αποδέχονται πια την άποψη Κουβέλη.
    Αν μπορεί να πραγματοποιηθεί;
    Φυσικά μπορεί. Ας του δοθεί το δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή