Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

αλήθειες και ... κουρηάδες

Θυμήθηκα εκείνες τις αξέχαστες μέρες της δεκαετίας του 70, όπου τριγυρίζαμε με τον Ριζοσπάστη στην κωλότσεπη, με τρόπο που να φαίνεται ο τίτλος. Υπάρχουμε και δεν φοβόμαστε, υποδήλωνε το «θράσος» μας.
Επιτηδευμένα τυλιγμένο κράταγε το Κουρή του «παρόν» ο φίλος μου ο Γιώργος καθώς με πλησίαζε με θριαμβευτικό χαμόγελο, διαψεύδοντας τον Μαρξ ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα». Μπορεί να επαναληφθεί και σαν γελοιότητα. Τι έχει να φοβηθεί και που να υπάρξει…
-Είδες που σου το ‘λεγα, μου είπε ανεμίζοντας το έντυπο και θυμίζοντας μου την προχτεσινή μόλις κουβέντα μας. Θα είναι υποψήφιος.
Η αλήθεια είναι, τον στεναχώρησα προχτές λέγοντας του ότι τον κοροϊδεύει ο εκλεκτός του γιατί ακόμη δεν υπάρχει κανείς σίγουρος υποψήφιος από τους «Ελεύθερους Πολίτες» στον Πειραιά. Αλλά δεν του είπα ψέματα.
Το τόνισα μάλιστα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ακόμη δεν είναι κανείς… Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ακόμη κανείς…
Ήθελε να «πατσίσουμε». Να στεναχωρηθώ και εγώ. Παραβλέποντας το πόσο ψυχρόαιμο είμαι.
Τα είπα λίγο χύμα για να είμαι ειλικρινής, δεν ταιριάζουν σε ένα τόσο καθώς πρέπει μπλογκ για να τα μεταφέρω, αλλά το ρεζουμέ δεν αλλάζει.
Γιώργο, αν η ενημέρωση σου στηρίζεται στον Κουρή, παπάρας ήσουν τόσα χρόνια και παπάρας θα μείνεις. Ότι και να ψηφίσεις. Γιατί δεν σε κάνουν άνθρωπο τα κόμματα. Εσύ κάνεις τα κόμματα ανθρώπινα.
Από το ’82 που γνωριστήκαμε στα δημοτικά μας πράγματα (εσύ εμφανίστηκες τότε, εγώ προϋπήρχα) μια συνεργαζόμαστε, μια κοντράρουμε. Σε ξέρω και με ξέρεις. Μη μου κάνεις χαρούλες. Ακόμη κι αν συνεργαστούμε τώρα, πάλι στην κόντρα θα είμαστε. Από τώρα.

9 σχόλια:

  1. Στη ΔΗΜΑΡ προσχωρούν έξι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
    03/03/12 - 14:35
    Εκτύπωση
    E-mail
    Την προσχώρηση τους στη Δημοκρατική Αριστερά αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο έξι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές έσπευσαν να ξεκινήσουν επαφές με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά τη διαγραφή τους.
    Πρόκειται για τους κ.κ. Γ. Αμοιρίδη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Θ. Παραστατίδη, Η. Θεοδωρίδη, Γ. Παπαμανώλη και Β. Τόγια, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για νέα ονόματα το επόμενο διάστημα.
    Οι βουλευτές αναμένεται να γνωστοποιήσουν σε κοινό κείμενο τους λόγους προσχώρησης στη ΔΗΜΑΡ.


    Eiste axiopistoi telika ekei sthn Dhm.Ar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είσαι ρε Καραφέρη να πυροβολήσεις μς το λεκτικό σου μυδράλιο τους ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ποιο μόρφωμα δικό σου το συγκρίνεις για να σου πω. Στον αέρα λόγια δεν έχουν νόημα.
    Γιατί 'απόνερα"; Τα νερά που πάνε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ξαφνιάζεις φίλε Μάνο έχει ιδεολογικό υπόβαθρο η μεταγραφή διαγραμμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάνο να τον χαίρεσαι το σεβασμό στο μνημόνιο.
    Μάγκες ξαναγυρνάμε Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει και ο Καμμένος. Μη βιάζεσαι να δεσμευτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται στο λιμάνι της ΔΗΜΑΡ οι υποψήφιοι σπρώχνονται ποιός θα μπεί πρώτος στο καράβι ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να φτάσουν στο απέναντι λιμάνι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τη επιβίωση τους. Πολλοί πέφτουν στη θάλασσα και όποιοι δεν ξέρουν κολύμπι πνίγονται. Ο Μάνος είμαι σίγουρος ότι θα επιβιώσει γιατί ξέρει να κολυμπάει με τα άλλα παιδιά δεν ξέρω τι γίνεται. Ο καπετάνιος Κουβέλης έκανε μια γερή στραβοτιμονιά και το καράβι φαίνεται να πέφτει σε ξέρα. Για να δούμε θα καταφέρει να περάσει ή θα κάνει μπλούμ όπως ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ αν και καραβάκι είναι ΔΗΜΑΡΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν αρχή να σε ευχαριστήσω για την βεβαιότητα στο πρόσωπο μου. Πράγματι ξέρω κολύμπι, και ως υπεύθυνος άνθρωπος αν χρειαστεί, θα βοηθήσω όσους δεν ξέρουν.
    Στην θύελλα,δεν είναι βέβαιο αν οι λοξοδρομήσεις οφείλονται σε στραβοτιμονιά ή στον καιρό. και ο καιρός, θα συμφωνείς, δεν βοηθά καθόλου. Η αμέριμνη σιγουριά όσων νομίζουν ότι θα κρατήσουν ρότα, ότι και να συμβαίνει γύρω τους, μάλλον βοηθά το φούντο.
    Έχω ακούσει, ότι το κύμα δεν το παίρνεις κόντρα, ούτε το αφήνεις να σε πάει όπου θέλει. Το αφήνεις να σε πλαγιοκοπεί, για να πας στον προορισμό σου.
    Είμαστε στα δύσκολα, και καλύτερα να ζαλιστούμε παρά να πνιγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή