Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

σήμερα η ενημέρωση στο Δ.Συμβούλιο για την φόρμουλα 1

 Με αφορμή την σημερινή ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόταση δημιουργίας πίστας φόρμουλα 1 στην περιοχή της ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας, η οποία επεκτείνεται και στην περιοχή του Κερατσινίου και στον ΟΛΠ, φρεσκάρουμε τις αναρτήσεις που έχουμε κάνει εδώ για το θέμα αυτό.
Για πρώτη φορά μαθαίνουμε και φέρνουμε στη δημοσιότητα το θέμα, με ένα δελτίο τύπου της τοπικής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ στις 30-6-2011, όπου επισημάνεται ότι από την μια αντιδρούμε στα σχέδια του ΟΛΠ για αποκλεισμό του παράλιου μετώπου της πόλης, και από την άλλη δεχόμαστε τον αποκλεισμό αυτόν, χάριν της δημιουργίας πίστας φόρμουλα 1.
Την επόμενη μέρα, 1-7- 11, αρχίζει ένα διάλογος πάνω στις θέσεις και την κριτική που άσκησε στην ανακοίνωση ο Γιώργος Τσιρίδης.
Λίγες μέρες μετά, εμφανίζεται ρεπορτάζ του διαδικτυακού i-live news, στις 13-7-2011.
Εκεί πληροφορούμαστε ότι την ίδια μέρα θα δινόταν μια συνέντευξη τύπου της ΔΙΕΛΠΙΣ, της τεχνικής εταιρείας που διαμόρφωνε τα σχέδια, στο σαλόνι του πλοίου ΚΝΩΣΣΟΣ, στο πάνελ της οποίας θα συμμετείχε και ο δήμαρχος μας Λουκάς Τζανής.
Με αφορμή αυτά, θέταμε πέντε πρώτα ερωτήματα, που πιθανόν κάποια να απαντηθούν απόψε, 15 μήνες μετά.
Τον Μάρτιο του 12 σε μια ανάρτηση της η Μαρία Καραφέρη επαναφέρει τα ερωτήματα των επιπτώσεων εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού. Μείωση στο μισό του προβλεπόμενου πράσινου, αποκλεισμός από την πρόσβαση στην παραλία, περιβαλλοντικές επιπτώσεις κλπ.
Πέντε μήνες μετά, ο Παναγιώτης Καπουράνης στις 10 Αυγούστου 12 ασχολείται με τις οικονομικές αδυναμίες του εγχειρήματος, όπως εμφανίζονται στις πίστες άλλων χωρών. Και καταλήγει ότι μάλλον είναι ζημιογόνος η επένδυση και θα χρειάζεται συνεχώς είτε κρατικές επιχορηγήσεις, είτε διευκολύνσεις και φορολογικές απαλλαγές για να επιβιώσει.
Με το θέμα να φουντώνει επικοινωνιακά, δυο μέρες μετά, στις 12 Αυγούστου του 12, η Μαρία Καραφέρη αναφέρεται στην αντίθεση ονείρων-πραγματικοτήτων Από τι μια οι απλήρωτοι επι ένα χρόνο (και συνεχίζουν) εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης ΔΗΚΕΠΑ, και από την άλλη το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ.
Φυγή στο μέλλον; Όχι.
Φυγή από την πραγματικότητα με μια  εντυπωσιακή επικοινωνιακά πρόταση, που ίσως λειτουργήσει αποχαυνωτικά.
Με το μπαράζ των δημοσιευμάτων να συνεχίζεται, με υπουργούς και υφυπουργούς να διεκδικούν μέρος της τηλε-εμφάνισης για το καλό του πολιτικού μέλλοντος τους, τελευταία ανάρτηση στις 6 Σεπτεμβρίου 12 με μια υπενθύμιση, ότι το όλο προτζεκτ πρέπει κάποτε να γίνει και επισήμως γνωστό στους δημότες, τους πρώτους ενδιαφερόμενους και θιγόμενους.
Σήμερα λοιπόν, είναι η μέρα των διευκρινήσεων.
Ο κ. Παπαθεοδώρου, ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το όλο πρότζεκτ θα το παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο και θα δώσει εξηγήσεις σε απορίες και ενστάσεις.
Έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι αυτό.
Αλλά ας δούμε τι θα προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου