Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εμμονές…

Άλλη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ΔΗΚΕΠΑ πέρασε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Μετά από μια ατέλειωτη ενημέρωση για το πώς θα περισσέψουν περίπου 20-30.000 ευρω να μοιραστούν στους εργαζόμενους*, η συζήτηση πέρασε και στο τι μέλλει γενέσθαι.
       *Υπάρχει ένα ένταλμα 140.000 ευρω, το οποίο για να εισπραχθεί από τον δήμο πρέπει α) να προσκομιστεί φορολογική ενημερότητα με την παρακράτηση περίπου 70.000 ευρώ και β) να προσκομιστεί ασφαλιστική ενημερότητα με την παρακράτηση περίπου 40-50.000 ευρω. Υπόλοιπο προς διανομή περίπου 20-30.000.
Εδώ, η επιχειρηματολογία της διοίκησης δεν ήταν καθόλου απολογητική, αλλά εξόχως επιθετική "για όσους επιβουλεύονται τις θέσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων", με την μέθοδο της μεταφοράς των θέσεων αυτών και των δράσεων της επιχείρησης στο δήμο.
Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των εργαζομένων να παραμείνουν στην ΔΗΚΕΠΑ, ανεξαρτήτως μισθοδοσίας, ανεξαρτήτως αν η ΔΗΚΕΠΑ, με τα σωρευμένα χρέη της κυρίως προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χρειάζεται 300 με 400 χιλιάδες τον μήνα για να παραμένει ανοικτή χωρίς να προσφέρει το παραμικρό έργο προς τους πολίτες. Στις 401 χιλιάδες θα προσφέρει έργο χιλίων ευρω. Τόσο καλά.
Και επιμένει η διοίκηση ότι η μόνη μέθοδος να εργάζονται στις αναγκαίες δράσεις οι εργαζόμενοι, είναι η ΔΗΚΕΠΑ, καταγγέλλοντας μάλιστα ως ανεύθυνους και αερολογούντες όσους επιμένουν να μιλούν για λύση της επιχείρησης και μεταβίβαση των δράσεων και των εργαζομένων στο δήμο.
Η εμμονή αυτή είναι πια ύποπτη.
Οι δικαιολογίες ότι είναι ανέφικτο το σχέδιο, στηριζόμενες στην μια και μόνη «εξήγηση» ότι έτσι τους είπε κάποιος στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου, είναι ύποπτη.
Σε αυτή την ιστορία, δεν υπάρχουν πια αθώοι.
Από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν έπρεπε να κατατεθεί το σχέδιο για τις δράσεις της νέας περιόδου, ήταν ισχυρή η πιθανότητα να μην μπορεί η ΔΗΚΕΠΑ να τις εκτελέσει. Μια πιθανότητα που είχε επισημανθεί.
Σήμερα, τίποτα δεν κινείται.
Καμιά δράση δεν είναι σε λειτουργία, κι αν εγκριθεί κάποια, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να ξεκινήσει.
Γιατί;
Γιατί η διοίκηση κινείται ανεύθυνα και ύποπτα.
Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, για άλλη μια φορά η διοίκηση ζήτησε «συγκεκριμένο σχέδιο» για την μεταφορά των δράσεων, λειτουργώντας με κλειστά τα αυτιά, στην επανάληψη εκ μέρους του Γιώργου Τσιρίδη του σχεδίου που είχαμε διατυπώσει από τον προηγούμενο Μάρτιο.
Με κλειστά αυτιά κοιτούσε και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων που δήλωσε ότι θα φέρει το σχέδιο μεταφοράς στο δήμο.
Η ίδια η διοίκηση, αρνείται πεισματικά έστω και να θέσει ερώτημα στην νομική της υπηρεσία, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, να διερευνήσουν την πιθανότητα, έστω και για να βουλώσει τα στόματα των αντιδρώντων βρε αδερφέ!
Αυτή η συμπεριφορά είναι ύποπτη και θα επανέλθουμε σ’ αυτό.

ΥΓ.
Επειδή το θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν η ενημέρωση για το σχέδιο δημιουργίας πίστας φόρμουλα 1 θα επανέλθω σε αυτό, γράφοντας μόνο μια παρατήρηση αυτή τη στιγμή.
Ένα παρεάκι κουβέντιασε χτες στην ενημέρωση.
Ένα παρεάκι με καλή διαδικασία, στο οποίο μετείχαν μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος και ο κ. Παπαθεοδώρου, εισηγητής της ενημέρωσης εκ μέρους του ΔΙΕΛΠΙΣ ΑΕ.
Ελπίζω μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές, οι μισοί τουλάχιστον από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους να πάνε σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου