Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πωλείται ο ΟΛΠ…

…αλλά εγώ μερικές εκφράσεις πολιτικής αυτοϊκανοποίησης δεν τις καταλαβαίνω.
Η κυβέρνηση αποφάσισε ανάμεσα στις δημόσιες επιχειρήσεις που θέλει να πουλήσει να περιλάβει και τον ΟΛΠ.
Αυτό πέρα από όλα τα’ άλλα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, μια που ο ΟΛΠ έχει ξεχωριστό ρόλο στην υπόθεση της Ανάπλασης.
Είναι σωστή η προερχόμενη από την αντιπολίτευση παρατήρηση ότι «τα δεδομένα αλλάζουν για την περιοχή καθώς αλλιώς διαπραγματεύεσαι με μία δημόσια εταιρεία και αλλιώς με μία ιδιωτική που θα έχει αγοράσει την εταιρεία και την περιουσία της.»
Όμως, όλη η ιστορία της πολιτιστικής ακτής αποτέλεσε ένα επιχειρηματικό πλάνο του ΟΛΠ, που απλώς επειδή εισχωρούσε σε περιοχές του Πειραιά και της Δραπετσώνας-Κερατσίνι αναγκάστηκε να το βάλλει σε συζήτηση και ανεξάρτητα αν περιείχε και θετικά σημεία, δεν σημαίνει ότι όποιος κι αν διευθύνει την εταιρεία δεν θα θελήσει να ξανακουβεντιάσει.
Δεν βλέπω πουθενά ούτε δικαίωση θέσεων όσων υποστήριζαν τον ΟΛΠ, ούτε καταλαβαίνω την πρεμούρα να βιαστούμε να κλείσουμε συμφωνίες και στο θέμα της Ανάπλασης.
Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα.
Γιατί ο ΟΛΠ χωρίς να αλλάξει τίποτα από την αδηφάγα συμπεριφορά του, περνώντας στα χέρια ιδιωτών αυτομάτως χάνει στην κοινή γνώμη την έξωθεν καλή μαρτυρία που είχε ως δημόσιος οργανισμός.
Όσοι έλεγαν «εντάξει κι αυτός δημόσιο είναι, ας αναπτυχθεί», με καλή πρόθεση, δεν έχουν λόγους να το επαναλάβουν.
Το μέτωπο επομένως υπέρ μιας ανάπλασης που να ευνοεί τα συμφέροντα των κατοίκων μπορεί να διευρυνθεί και με σκεπτικιστές και κυρίως με φιλοκυβερνητικούς που δεν έχουν πια καμιά υποχρέωση να βαφτίζουν το κρέας ψάρι.
Εγώ, μια πρόταση έχω να κάνω στο δήμαρχο.
Στην ψύχρα να ζητήσει μετρητό από τον ΟΛΠ τώρα, γιατί αλλιώς από τώρα θα αρχίσει τις κινητοποιήσεις που θα δείξουν στους επίδοξους αγοραστές ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα να πατήσουν πόδι στην περιοχή της Ανάπλασης.
Κι αυτό σίγουρα θα μειώσει αισθητά την αξία που προσδοκά να βάλει στα ταμεία του ο Παπακωνσταντίνου.

1 σχόλιο:

  1. "....Στον ΟΛΠ για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί ως περιουσία του το παραλιακό μέτωπο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συνακόλουθα να πουληθεί στον οποιοδήποτε ιδιώτη. Η παραλία δεν ανήκει σε κανένα Δημόσιο Οργανισμό, πολλώ δε μάλλον σε κανέναν ιδιώτη. Η παραλία ανήκει στο λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο οποίος την έχει παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΟΛΠ και αυτός ακολούθως όφειλε και οφείλει να την εκμεταλλεύεται προς όφελος όλων των Ελλήνων, σεβόμενος ταυτόχρονα τις κοινωνικές ανάγκες και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών....."
    αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το δελτίο τύπου του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με την απόφαση πώλησης του ΟΛΠ.
    Ολόκληρο το δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου εδώ: http://www.keratsini-drapetsona.gr/index.php/el/anakoinwseis/deltia-typou/item/623-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CF%80

    ΑπάντησηΔιαγραφή