Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ: επιστολή του απερχόμενου προέδρου



Με αφορμή την ανάρτηση της πρότασης για την διάσωση της ΔΗΚΕΠΑ καθώς και των σχολίων μου,ο απερχόμενος προέδρος Κυριάκος Θεοδωρακάκος μου έστειλε την πιο κάτω επιστολή την οποία επίσης σχολιάζω στο κάτω μέρος:


Κερατσίνι:14/01/2013



       Αγαπητέ Μανώλη, ενημερώθηκα,  έστω με καθυστέρηση,  για την ανάρτηση σου σε σχέση με το Σχέδιο δράσης της ΔΗΚΕΠΑ και αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω μερικές σκέψεις .
Το κείμενο μου με θέμα του το σχέδιο δράσης της ΔΗΚΕΠΑ το οποίο έχω καταθέσει στον Δήμαρχο και στον σύλλογο των εργαζομένων είναι μια ρεαλιστική και μόνο διατύπωση πραγματικών δεδομένων .Υπηρετεί όχι  τον όποιο, μικροπολιτικό ωφελιμισμό , αλλά αυτά που πάντα υποστήριζε η Δημοτική μας κίνηση. Υπηρετεί και εντάσσετε στην πολιτική λογική του ότι η αυτοδιοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει την απόδοση προς τους πολίτες  κοινωνικών υπηρεσιών στον πολιτισμό ,τον αθλητισμό, στη ζωή της νεολαίας και στην αλληλεγγύη των πολιτών. Υπηρετεί την κοινή μας πιστεύω παραδοχή ,ότι έξι χιλιάδες (6000) εγγεγραμμένοι στα σαράντα (40) και πλέον αθλητικά ,μουσικά και καλλιτεχνικά τμήματα της  ΔΗΚΕΠΑ , εργαζόμενοι και άνεργοι καθώς και παιδιά εργαζόμενων ανέργων και συνταξιούχων της πόλης μας, μπορούν να εγγραφούν εκ νέου για το 2013 στα τμήματα αυτά. Οι συνδημότες μας , κάθε νέος και νέα που επιζητά το πολιτιστικό και αθλητικό προϊόν τα οποία παρέχει η ΔΗΚΕΠΑ πρέπει να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν όχι σε Ιδιωτικά ωδεία, σχολές και γυμναστήρια ,με υψηλό κόστος για το βαλάντιο τους , αλλά σε δημοτικά τμήματα με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και χαμηλό κόστος ( επιδοτούμενο από τον Δήμο) για αυτούς .Το συγκεκριμένο 15σέλιδο κείμενο υπηρετεί πρωτίστως την καταγραφή των ΑΜΕΣΩΝ βημάτων – σε πραγματικό και όχι σε θεωρητικό χρόνο-ώστε αφενός μεν  για να ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ ΟΛΑ τα δεδουλευμένα τους για το 2012 , αφετέρου να πληρώνονται ΕΓΚΑΙΡΑ  την τρέχουσα μισθοδοσία τους για όλο το 2013.
Το κείμενο αυτό δεν αφορά ευσεβείς πόθους , αλλά περιγράφει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα εξής:
  • ΕΞΟΦΛΗΣΗ εντός 60 ημερών από την άρση των επισχέσεων ακόμα και του 100% για όλο το 2012 των μισθών των εργαζομένων στα επιδοτούμενα προγράμματα στον Ο.Α.Ε.Δ εφόσον αυτοί συναινούν στα περιγραφόμενα βήματα. Ακόμα και χωρίς της συναίνεση τους στην πορεία των βημάτων ,η εξασφάλιση της εξόφλησης τους για όλο το 2012 , φτάνει κατά το ελάχιστο σε ποσοστό 63,4%.Ενοείται επίσης εντός 60 ημερών και με χρήματα του Ο.Α.Ε.Δ.
  • Ο ίδιος προγραμματισμός εγγυάται την εξόφληση τουλάχιστον του 47% των οφειλόμενων στους 100 ωρομίσθιους καθηγητές οι οποίοι εργάστηκαν την περσινή περίοδο (2012).Εξόφληση του παραπάνω ποσοστού σε χρονικό διάστημα 15 το πολύ 20 ημερών από την έναρξη λειτουργίας των 40 και πλέον τμημάτων της ΔΗΚΕΠΑ , δηλαδή έως τα μέσα Φεβρουαρίου .Τα χρήματα θα καταβληθούν από ίδια έσοδα των τμημάτων και την εγκριθείσα πλέον καταβολή της επιχορήγησης του Υπουργείου Υγείας.
  • Επίσης προβλέπει ασφαλώς την καταβολή του 60% και πλέον , του συνολικού κόστους μισθοδοσίας των ωρομισθίων για τον Φεβρουάριο του 2013 αλλά και για κάθε μήνα εργασίας τους κατά το 2013 καθώς και την μηνιαία απόδοση τουλάχιστον 85% των μισθών τους .Τα ποσά και τα αντίστοιχα ποσοστά ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ τα ίδια έσοδα της ΔΗΚΕΠΑ χωρίς να υπολογίζεται τουλάχιστον σε  αυτά, η επιχορήγηση του Δήμου προς την ΔΗΚΕΠΑ
  •  Τέλος εγγυάται την εξόφληση των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ σε προγράμματα της ΕΕΤΑΑ θεωρώντας δεδομένη την εκπλήρωση του προγραμματισμού πληρωμών  (την οποία μας έχει διαβεβαιώσει η ΕΕΤΑΑ) σε ποσοστό 100% για όλο το 2012, καθώς και την εξόφληση του 50 %  για όλο το 2012 των εργαζομένων αορίστου χρόνου εφόσον υπάρξει  ελάχιστη πληρωμή εφάπαξ ποσών από τα  υπόλοιπα ίδια έσοδα(Διαφημίσεων, ενοικίων κ.τ.λ ) και η ελάχιστη επιχορήγηση από τον Δήμο.

Αγαπητέ Μανώλη για να μην καταχραστώ το φιλόξενο site σου θα παρακαλέσω να αναρτήσεις , εάν το θεωρείς σκόπιμο, το συγκεκριμένο κείμενο. Θα μου επιτρέψεις όμως και αυτό ανεξάρτητα από την επιλογή σου ένα σχόλιο. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με το συμπέρασμά σου ότι επίκειται σύγκρουση με τον Δήμαρχο της πόλης Λουκά Τζανή. Η διαφωνία μου εδράζεται όχι μόνο σε επίπεδο προθέσεων αλλά και σε επίπεδο λογικών πολιτικών σκέψεων. Πως είναι δυνατό να υπάρξει σύγκρουση, κόντρα, διαμάχη, ή διαφωνία μεταξύ αυτών που υπηρετούν ένα κοινό σκοπό? Πώς μπορεί ένα μέλος μιας παράταξης  να συγκρουστεί με τον επικεφαλής της παράταξης , όταν το μέλος εκφράζει, παραθέτει και καλείτε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της παράταξης? και πώς μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης να συγκρουστεί με το μέλος της,  όταν αυτός έχει εκφράσει με κάθε τρόπο το Πολιτικό στίγμα ,το στρατηγικό στόχο και το προγραμματικό σχέδιο της παράταξης στα οποία εντάσσεται ο σχεδιασμός .Ιδίως δε πως είναι δυνατό να υπάρξει κόντρα, σύγκρουση κ.τ.λ σήμερα, όταν μέσω  της κοινής προσπάθειας και με την αντικειμενικά σημαντική συμβολή του Δημάρχου έχουν συντελεστεί τόσο η κατοχή Φορολογικής και Ασφαλιστικής ενημερότητας όσο και η ακριβής  συνεννόηση με την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ? Και πως δεν υπήρξε  η σύγκρουση αυτή   το προηγούμενο ιδιαίτερα δύσκολο , για τον Δήμο και την ΔΗΚΕΠΑ,  διάστημα και θα συντελεστεί σήμερα όπου επιβραβεύεται η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής  μέσω της εισροής  στα ταμεία του Δήμου σημαντικότατων  ποσών  (ΕΥΔΑΠ- Σ.Μ.Α. κτ.λ) ?
Οι προφανείς απαντήσεις στα παραπάνω και όχι μόνο, με οδηγούν στο να διαφωνώ μαζί σου.

Αγαπητέ Μανώλη, με το θάρρος της 25χρονης πολιτικής μας γνωριμίας , θα ήθελα να διαβεβαιώσω εσένα, αλλά και κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο αναγνώστη σου ότι στα 32 χρόνια έως τώρα της συμμετοχής και διεκδίκησης μου μέσα από συλλογικότητες , δεν συνήθισα – πέρασαν πολλά χρόνια για να το κάνω σήμερα- να εξαργυρώνω τις πολιτικές , ιδεολογικές και ηθικές αξίες που υπηρετώ. Συμμετείχα όπως και εσύ σε διάφορες πολιτικές αυτοδιοικητικές και κοινωνικές συλλογικότητες .Συμμετέχω και σήμερα, όπως και όσο μπορώ, σε τέτοιες συλλογικότητες .Τόσα χρόνια , οι συνειδητές επιλογές μου με οδηγούσαν σε συλλογικότητες οι οποίες δεν ασκούσαν θεσμική Διοίκηση και δεν κατείχαν τυπική εξουσία .Σε ότι αφορά όμως την αυτοδιοικητική μου δραστηριοποίηση, έχω προχωρήσει εξίσου συνειδητά εδώ και 6 χρόνια στην επιλογή να συμμετέχω στη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου, Δραπετσώνας <<Καλή Μέρα>>. Επιλογή για την οποία δεν έχω να απολογηθώ, απέναντι στην λάσπη την οποία εξαπολύει εις βάρος μου οποιοσδήποτε ή σκοπεύει να εξαπολύσει στο μέλλον.
Από ότι βλέπω –κυρίως διαβάζω- πολλοί νεόκοποι στο χώρο της αυτοδιοίκησης ή <<επαγγελματίες>> του ευρύτερου συστήματος το οποίο την αφορά, προσπαθούν άοκνα να συνδέσουν αυτή την επιλογή μου με ιδιοτελή , χυδαία κίνητρα και σκοπούς.
Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζουν ότι το γεγονός του ότι στήριξαν στην πορεία της ζωής τους  με όποιο τρόπο και να την στήριξαν, μια δημοτική παράταξη, το ότι συμμετείχαν σε έναν συνδυασμό ,το ότι <<εκτέθηκαν>> επιτυχώς ή ανεπιτυχώς στην κρίση των συνδημοτών μας ,το ότι συνδύασαν αυτή τους την επιλογή με επαγγελματικές ή πάρεργες δραστηριότητες  τους , τους δίνει την δυνατότητα να μας θεωρούν όλους ίδιους , με το επίπεδο και την ποιότητα τους .

Σε διαβεβαιώνω Μανώλη ότι δεν τους μοιάζω και ούτε σκοπεύω να τους μοιάσω.
Η συμμετοχή σε μια συλλογικότητα δεν μπορεί να συντελείται ανεξάρτητα από την γνώση , την αποδοχή και την διακονία , των θέσεων των στόχων και των προταγμένων της. Δεν μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής ,θεσιθηρίας, παροχολογίας και οικονομικής ικανοποίησης . Είναι προφανές ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι προφανές ότι κανείς δεν εντάσσετε σε μία συλλογικότητα αποβλέποντας στον ίδιον και όχι στο κοινό όφελος.
Σε ότι με αφορά , στις συλλογικότητες τις οποίες συμμετέχω , άρα και στο<< Καλή Μέρα>> συμμετέχω, υπερασπιζόμενος τις αξίες τις οποίες υπηρετώ εδώ και 32 χρόνια και μόνο. Σκοπεύω για τις αξίες αυτές να αγωνιστώ ως το τέλος – ειδικά  για την πρόοδο της ΔΗΚΕΠΑ – ανεξάρτητα από την θέση ,τον τίτλο κτλ στην οποία βρίσκομαι ή θα βρίσκομαι έως ότου επιτευχθεί και υλοποιηθεί κατ ολοκληρία ο αντικειμενικός σκοπός , όπως αυτός τίθεται στο κείμενο το οποίο σε καλώ να αναρτήσεις .Στόχος κοινός όχι μόνο με την παράταξη μου και τον επικεφαλής της αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες αυτής της πόλης. Εξυπακούεται ότι κάθε πολιτική ή άλλη κριτική  η οποία αφορά την μεθοδολογία, τα προτάγματα ,τον προσανατολισμό και το μέλλον ως προς την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας και την έγκαιρη και εγγυημένη πληρωμή  των εργαζομένων – παρόχων των υπηρεσιών είναι ΕΥΚΤΑΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ,όσο οξεία κάθετη αν είναι αυτή.

Σε ότι αφορά  όμως τους επαγγελματίες διαβολείς , λασπολόγους και προβοκάτορες, ας κατανοήσουν επιτέλους ότι ο γκεμπελίστικος  κουτσαβακισμός τους, δεν αφορά εμένα, δηλαδή τον συντάχτη του κειμένου , αλλά την επέσκηντη και απαράδεκτη επιδίωξη τους, να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ ,πριν οι θλιβεροί γραφιάδες και πάτρωνες τους λάβουν τα αργύρια των ιδιοτελών σχεδίων και σχεδιασμών τους.
Το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες έδειξα αυτοπεριορισμό απέναντι τους, προσπαθώντας να ανταποκριθώ πρωτίστως στο αντικειμενικά ζητούμενο , δηλαδή ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ, δεν σημαίνει ότι έκλεινα ή ότι σκοπεύω να κλείσω το γόνατο  απέναντι τους .Απέναντι στην λάσπη που εκτοξεύουν, στις μεθοδεύσεις που εξυφαίνουν – τρομάρα τους – στα αργύρια που επιζητούν ή επιζήτησαν (καταγεγραμμένα πάντα ), αδιαφορώντας για το ότι θα τα εισπράξουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ  της εξόφλησης και της έγκαιρης πληρωμής των εργαζομένων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι ικανοί – τρομάρα τους ξανά – να χρησιμοποιήσουν τα απόλυτος δίκαια αιτήματα , τον αγώνα και την αγωνία των επί μεγάλο διάστημα απλήρωτων εργαζομένων , ώστε να έρθουν κοντά στο ταμείο της ΔΗΚΕΠΑ .είτε για να εισπράξουν εις βάρος των  υπόλοιπων εργαζομένων <<ειδικούς μισθούς>> είτε για να υπογράψουν συμβάσεις και να εισπράξουν έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (οι ίδιοι σε κείμενα τους απαιτούν ποσά έως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ).
Ας είναι σίγουροι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των σχεδιασμών ότι δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν σήμερα , όσα  δεν πέτυχαν χθές εις βάρος των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ. Και ότι δεν θα τα επιτύχουν ούτε και αύριο ούτε ποτέ .Η ΔΗΚΕΠΑ δεν θα  γίνει το δικό τους el dorado άλλωστε σύντομα θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις  στους εργαζόμενους της  ΔΗΚΕΠΑ και όχι μόνο για όσα έγραψαν , έπραξαν , παρέγραψαν , εξέδωσαν, υπέγραψαν και εισέπραξαν. 



Θεοδωρακάκος Κυριάκος



 Και το σχόλιο μου:

Κυριάκο, σχολιάζοντας την πρόταση σου έγραψα ότι δεν είναι στιγμή κριτικής του παρελθόντος, θα έρθει η ώρα της,  αλλά εκτίμησης της πρότασης. Επίσης στο φ/β όπου ο Στέφανος Σαβόπουλος ανάρτησε την πρόταση και την βρήκαμε όλοι, εκτίμησα ότι αυτή η πρόταση θα σε φέρει πιθανόν σε σύγκρουση με τον δήμαρχο. Η πρόταση μοιάζει εφαρμόσιμη, μπορεί να δοκιμαστεί και να κριθεί.
Η επιστολή σου περιέχει πολλά θέματα πολιτικών εκτιμήσεων στις 2,5 από τις 4 σελίδες που χρήζουν απάντησης.
Ξεκινώντας ακριβώς από την διαφωνία σου ότι η πρόταση ΔΕΝ θα σε φέρει σε σύγκρουση με τον δήμαρχο, θα έλεγα, ο δήμαρχος έχει χάσει κάθε επαφή με τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, έχει χάσει κάθε επαφή με ότι ευαγγελιζόταν προεκλογικά και το μόνο που τον απασχολεί σε δημοτικό επίπεδο είναι το «φαίνεσθαι».
Πριν λίγα λεπτά διαβάζαμε για το ΚΕΚ πως έσπρωξε 70 χιλιάρικα σε κάποια εταιρεία, την στιγμή που εσύ στο σχέδιο σου λες «…αρκεί να πληρώσει ο δήμος τα 35.000 για το φυσικό αέριο στο κολυμβητήριο» (σελ.6). Δεν πλήρωσε το φυσικό αέριο, την περίεργη σύμβαση του ΚΕΚ πλήρωσε.
Με αυτή την έννοια, η πρόταση σου περιέχει μια διέξοδο που περιλαμβάνει την αποπληρωμή των εργαζομένων, την τρέχουσα πληρωμή των, την επαναλειτουργία των τμημάτων. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο από τον δήμαρχο, μετά από δυο χρόνια εμπειρίας. Όλα αυτά είναι καλά και χρειάζονται στον βαθμό που διευκολύνουν την υπογραφή συμβάσεων. Και όσο, δια της μισθοδοσίας μειώνεται το υπάρχον υπόλοιπο και θέτει σε «επισφάλεια» τις συμβάσεις, το σχέδιο δεν είναι καλό, είναι αιτία σύγκρουσης.
Πότε το παρέδωσες στον δήμαρχο;
Στους εργαζόμενους το παρέδωσες την Παρασκευή. Ξημερώνει Τρίτη κι ακόμη δεν αποφάνθηκε κανείς αρμόδιος για την βιωσιμότητα του;
Πολύ λίγα λόγια θα πω για την αναφορά σου τόσο στα οράματα του «καλημέρα», όσο και στην σκληρή κριτική που την θεωρείς έως και συκοφαντική από πολλούς προς την διοίκηση.
Τα οράματα που προϋπέθεταν ως φορέα τους το καλημέρα υπό την ηγεσία του Λουκά Τζανή, δεν ισχύουν. Διαψεύστηκαν από τον ίδιο. Όσοι τα συμμερίστηκαν μπορεί να μην τολμούν (όλοι) να αποδεχτούν την πραγματικότητα, όμως η πραγματικότητα είναι εδώ.
Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν εφαρμόστηκε ως πρόγραμμα, κανείς, απολύτως κανείς δεν διαμορφώνει, δεν προσαρμόζει, δεν προσγειώνει ιδέες και ελπίδες στο εφικτό.
Τι μένει; Ό,τι χαρτούρα βρει ο εισαγγελέας.
Επομένως σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική. Είτε χαιρέκακα είτε με πόνο, υπάρχει η κοινή θλίψη για την πορεία του δήμου.
Αν εφαρμοστεί το σχέδιο που προτείνεις, με πιθανές βελτιώσεις και τροποποιήσεις κατά την εκτέλεση του, ενδεχομένως να σωθεί η ΔΗΚΕΠΑ και να μείνει η ανάμνηση του πόνου στους εργαζόμενους.
Κυριάκο, πρόβλεψη κάνω, δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί το σχέδιο. Ακόμη κι αν ξεκινήσει προκειμένου να πάρει η επιχείρηση τα πρώτα ζεστά χρήματα από τον ΟΑΕΔ, δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει, δεν πιστεύω ότι θα εξοφλήσει τους εργαζόμενους, δεν πιστεύω ότι –με όσες σκοπιμότητες κι αν έχει ο καθένας στο μυαλό του, του δικού σου περιλαμβανομένου- θα κληθείς εσύ ή κάποιος άλλος να το εφαρμόσει.
Και, σε όσους, αν υπάρχουν,  που πολιτικά ποντάρουν στην καταστροφολογία και στην αποτυχία και ανήσυχα διαβλέπουν πιθανότητα εφαρμογής του σχεδίου, λέω απλά να μην ανησυχούν.
Ο Τζανής δεν θα το εφαρμόσει.

2 σχόλια:

  1. Χωρίς να θέλω να λάβω μέρος στην όποια διαμάχη υπάρχει, θέλω να απευθύνω μία ερώτηση προς τον κ. Θεοδωρακάκο.
    Γιατί η ΔΕΚΕΠΑ, δεν κατέθεσε προτάσεις στη ΓΓΑ, για την πρόσληψη γυμναστών, οι οποίοι θα απασχολούνταν στις δράσεις; Με τον τρόπο αυτό ο δήμος θα εισέπραττε τουλάχιστον 100.000€ από τη ΓΓΑ, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στην πληρωμή των γυμναστών. Και αν ο κ. Θεοδωρακάκος, επικαλεστεί ότι δυστυχώς δεν το γνωρίζει, θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Αυτό όμως - η άγνοια δηλαδή - δε μπορεί να ισχύει για τους προηγούμενους πρόεδρους της ΔΗΚΕΠΑ, οι οποίοι και είχαν ενημερωθεί και στους οποίους είχαν κατατεθεί οι προτάσεις από τους υπάλληλους του πρώην Αθλητικού Οργανισμού δήμου Δραπετσώνας, αλλά τις κράτησαν στο συρτάρι τους.
    Αυτή είναι μια διαδικασία, την οποία ακολουθούν πολλοί δήμοι, εφαρμόζοντας τα προγράμματα της ΓΓΑ, με πληρωμή από τη ΓΓΑ, όπως βέβαια και ο δήμος Δραπετσώνας, για πάρα πολλά χρόνια, όχι όμως και ο δήμος Κερατσινίου κατά πολύ περίεργο τρόπο. Με τη μέθοδο αυτή ο ενοποιημένος πια - δυστυχώς - δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, έχει χάσει μέχρι τώρα περίπου 200.000€, χρήματα που θα μπορούσαν αλλά δεν έχουν μπει στο ταμείο του και παράλληλα δε θα είχαν σταματήσει καθόλου οι αθλητικές - τουλάχιστον - δράσεις του.
    Και κλείνω με την απορία. Όταν συννενώνονται δύο φορείς, κοιτάμε να κρατήσουμε του κάθε φορέα τα καλύτερα. Στην περίπτωση μας - και όσον αφορά τον αθλητισμό - τη Δραπετσώνα φρόντισαν και την κράτησαν στο περιθώριο - με τους υπάλληλους να τους τοποθετούν σε εντελώς άσχετες και μη δημιουργικές θέσεις - και σε καμία περίπτωση οι υπεύθυνοι δεν άκουσαν τις εισηγήσεις για τη νέα μορφή διοίκησης του αθλητικού τομέα. Και δυστυχώς ούτε και τώρα δείχνουν να καταλαβαίνουν, πραγματοποιώντας το ένα λάθος μετά το άλλο.
    Ας ελπίσουμε η γνώση να μεταφερθεί στον επόμενο Πρόεδρο και να φροντίσει να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου και τα στοιχεία που παραθέτεις Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή