Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ζητείται ελπις...



Μπαράζ δημοσιευμάτων σήμερα στο διαδίκτυο, ενημερωτικό για την πίστα φόρμουλα 1 στην περιοχή της ανάπλασης και στον ΟΛΠ.
12 ενημερώσεις για αντίστοιχα δημοσιεύματα βρήκα τώρα το απόγευμα.
Περιλαμβάνουν από την «υπόσχεση» του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη ότι θα είναι αρωγός στην ανάπτυξη, δηλαδή το δημόσιο θα χρηματοδοτήσει το πανηγύρι, μέχρι την συμφωνία με τον Τούρκο επιχειρηματία Μουμτάζ Ταχιντσίογλου να χρηματοδοτήσει αυτός το έργο αν και η μελετιτική ΔΙΕΛΠΙΣ έχει δηλώσει ότι δεν τον χρειάζεται.
Το έργο που οσονούπω ξεκινά «στο παλιό λιμάνι του Πειραιά»!!! (για όσους δεν ξέρουν που είναι το παλιό λιμάνι, τους πληροφορούμε ότι …δεν υπάρχει παλιό λιμάνι)
Ταυτόχρονα, σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε μεταξύ άλλων  … «επειδή ο εν λόγω χώρος ανήκει στο μεγαλύτερό του μέρος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, ο ΟΛΠ αναμένει πρωτοβουλίες από την πλευρά της Ε.Τ.Ε, της ΑΓΕΤ και των Ελληνικών Πετρελαίων, ώστε μαζί με την Αυτοδιοίκηση να δημιουργηθεί μια εταιρεία «ειδικού σκοπού» με στόχο την ανάπλαση της περιοχής, βάσει των απόψεων της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών».
Καμιά σχέση με πίστα.
Είναι φανερό λοιπόν, ότι όσο κορυφώνεται το ενδιαφέρον του ΟΛΠ για την αξιοποίηση προς όφελος του της περιοχής της ανάπλασης, τόσο θα κορυφώνεται και η βοηθητική στα σχέδια του φιλολογία περί φόρμουλας 1.
Γιατί ένα προς ένα τα επιχειρήματα υπέρ της φόρμουλα, που περιλαμβάνουν 5 χιλιάδες θέσεις εργασίας, τεράστια κέρδη για τον Δήμο, κάθετη αύξηση του τουρισμού που με την ευκαιρία των αγώνων θα μάθει και την Ακρόπολη, δεν αντέχουν στην παραμικρή λογική κριτική, ανήκουν στη σφαίρα της θυμικής επιθυμίας.
Και ο ΟΛΠ, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί από μηχανής θεός, «σωτήρας» μας, αφού τα δικά του σχέδια είναι απείρως πιο προσαρμοσμένα στο ήδη υπάρχον περιβάλλον.
Απλώς απέχουν παρασάγγας από τις επιθυμίες των πολιτών αυτής της πόλης. Γι αυτό καταβάλλεται μια προσπάθεια να γίνουν εύγευστα, πασπαλισμένα με την αγγελόσκονη της φόρμουλα 1.
Όλα δείχνουν ότι η επιθυμία των κατοίκων για πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, για ζώνη υψηλού πράσινου, για χρήσεις γης χαμηλής όχλησης, θα χρειαστούν έντονες κινητοποιήσεις και ενδεχομένως συγκρούσεις και, όλα δείχνουν ότι σε μια τέτοια κατεύθυνση οι κάτοικοι δεν θα έχουν αρωγό την δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου