Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τρόικα, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Μια ανταπάντηση στο "καλημέρα"




Δεν ξέρω αν το πόνημα του καλημέρα αποτελεί συλλογική επεξεργασία ή έμπνευση ενός ανδρός, όπου ο οίστρος του άφησε άφωνους τους πάντες στην ανωτέρας ποιότητας διοίκηση.
Το πόνημα πάντως, έχει δυο βασικές συνέπειες.
Να χαζογελάνε με αυτοϊκανοποίηση οι ανόητοι ή να γελούν σαρκαστικά όσοι διατηρούν την λογική τους με την λιακοπούλεια απεραντολογία του συντάκτη.
Η Τρόικα, το ΔΝΤ, τα μνημόνια, τα κουρέματα, ο δανεισμός, είναι μερικά από τα κυρίαρχα πολιτικά προβλήματα της πατρίδας μας, δυόμιση χρόνια τώρα.
Είναι και μια καλή ευκαιρία όμως, να τους ρίξουν κάποιοι την ευθύνη δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν που έκαναν στο παρελθόν και συνεχίζουν να κάνουν στο παρόν, ελπίζοντας ότι οι κραυγές και η υπόδειξη ότι οι υπεύθυνοι είναι απέναντι, θα τους επιτρέψουν και στο μέλλον να συνεχίσουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πόνημα δεν βρίσκει ούτε μια ουσιαστική δικαιολογία πέραν του ΔΝΤ για την μέθοδο διαχείρισης του δήμου μας.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τις ευθύνες του ΔΝΤ και της τρόικας για τις πράξεις τους στον Δήμο μας.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να καταγράψει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να πάρει αποφάσεις με παρόντες 3 δημοτικούς συμβούλους καταδείχνοντας ότι η δημοκρατία και οι θεσμοί είναι ξενόφερτες συνήθειες.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να εκδώσει πλαστά τιμολόγια, επιταγές ευκολίας, να πληρώσει μαϊμού προμηθευτές και να προσλάβει πάνω από 150 «εθελοντές» τους οποίους μάλιστα ως εθελοντές τους πληρώνει κατά το δοκούν.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να αφήσει χωρίς την παραμικρή ενίσχυση 14 μήνες τώρα την επιχείρηση του Δήμου, την ΔΗΚΕΠΑ, με απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να μην κλείσει ισολογισμούς του 2010 και του 2011 στις επιχειρήσεις, να μην καλέσει ορκωτούς λογιστές να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να ψάχνει για φόρμουλα 1 στην περιοχή της Ανάπλασης, του μοναδικού χώρου που υπάρχει στο θαλάσσιο μέτωπο που μπορεί να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά προς όφελος της κοινωνίας και όχι των «εταίρων».
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να απεμπολήσει, στην ουσία να χαρίσει δια της επιστροφής, το καλύτερο κτίριο βρεφονηπιακού σταθμού που διαθέτει ο δήμος.
Ανάγκασε την σεβαστή διοίκηση μας, να αλλάξει 3 προέδρους στο δημοτικό συμβούλιο και άλλους 3 στην ΔΗΚΕΠΑ.
Νομίζω οργάνωσε και δυο ριφιφί στο δημαρχιακό κατάστημα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και συκοφαντία.

Η περιπέτεια της πατρίδας μας καθώς κινείται μέσα στον αστερισμό των μνημονίων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να μας την εξηγήσει η αρλουμπολογία του συντάκτη.
Υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στην αριστερά, που εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις τους στο εθνικό αυτό ζήτημα, και σίγουρα δεν εκφράζονται ούτε συμπορεύονται με τις ιώσεις λογικής που παρουσιάζει σαν σχοινί σωτηρίας της απροσάρμοστης διοίκησης ο συντάκτης.
Η τοπική αυτοδιοίκηση υποφέρει από τα μέτρα, όπως ο καθένας από μας.
Η σοβαρή τοπική αυτοδιοίκηση και αγωνίζεται για το μέλλον και διαχειρίζεται το παρόν.
Αν έχει πραγματικά απορία και μια απάντηση θα τον βοηθούσε για «την θέση της ΔΗΜΑΡ στον στραγγαλισμό των δήμων» ευχαρίστως θα του κλείσουμε ένα ραντεβού με τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη της Νίκαιας-Ρέντη να του εξηγήσει και πως αγωνίζεται για το μέλλον και πως διαχειρίζεται τα παραληφθέντα 83 εκατομμύρια χρέους του καλλικρατικού δήμου του.
Χωρίς χάρες, χωρίς ρουσφέτια, χωρίς διαχειριστικές μαιμουδιές, χωρίς φανφάρες, χωρίς φιέστες.
Και με τον Κασιμάτη του Κορυδαλλού μπορούμε να του κλείσουμε ραντεβού, να του πει πως έφερε το μετρό στο δήμο του, πως άρχισε τις εγγραφές στα τμήματα αθλητισμού πολιτισμού του δήμου του, πως οργάνωσε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου του.
Αν μπορεί να έχει σοβαρές απορίες ο συντάκτης, είμαστε στη διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου