Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στη γειτονιά μας, το κόμμα μας

Μπορούμε να δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η Δημοκρατική αριστερά, πριν περάσουν δυο χρόνια από την ίδρυση της, ένα περίπου χρόνο από το ιδρυτικό συνέδριο της, εμφανίστηκε μπροστά στο εκλογικό σώμα, απέσπασε το 6,11 % και επέβαλλε την κοινοβουλευτική παρουσία της στη χώρα.
Στην Β Πειραιά, κατέκτησε το 5,87% των ψήφων δηλαδή 10.607 πολίτες την εμπιστεύτηκαν, ενώ στο Δήμο μας έλαβε το 6,15% που εκπροσωπεί 3.036 πολίτες.
 Στην σειρά εκλογής, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με την έννοια ότι ως νέο κόμμα δεν έχει καταγραμμένες προηγούμενες προτιμήσεις ψηφοφόρων. Οι δυο πιο επώνυμοι, πιο γνωστοί υποψήφιοι ήταν ο Νίκος Γαλανός, ιδρυτικό στέλεχος των ελεύθερων πολιτών και παλιός βουλευτής που καταλαμβάνει την 2η θέση, και ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης που καταλαμβάνει την 3η θέση.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μαρία Γιαννακάκη με λίγους περισσότερους από 3.000 σταυρούς (την ώρα αυτή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τελικά αποτελέσματα σταυροδοσίας) , η οποία είχε προταθεί από την οργάνωση του Κορυδαλλού και η οποία εκλέγεται στη μοναδική έδρα που κατακτά η Δημοκρατική Αριστερά στη Β’ Πειραιά.
Το βιογραφικό της Μαρίας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, λίγο πιο κάτω από τους 3 που αναφέρθηκαν, βρίσκεται η δική μας Μαρία Καραφέρη με λίγο περισσότερους από 2.000 σταυρούς, η οποία είχε προταθεί και στηριχτεί από την τοπική οργάνωση του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Η άλλη επιλογή της τοπικής οργάνωσης, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, καταλαμβάνει την 6η θέση της γενικής κατάταξης με περίπου 1.400 σταυρούς προτίμησης.
ένα νέο κόμμα Ένα νέο ψηφοδέλτιο, με νέα πρόσωπα καταξιώθηκε στην πολιτική συνείδηση της πόλης μας και θα χαράξει το αποτύπωμα του στο μέλλον. Στα τοπικά και εθνικά θέματα.
Μπορούμε να δηλώνουμε ικανοποιημένοι, αλλά όχι ευχαριστημένοι.
Θλιβερή εξέλιξη της πολιτικής ασυνειδησίας του πολιτικού προσωπικού των προηγούμενων χρόνων, η άνοδος της Χρυσής Αυγής, του ναζιστικού κόμματος.
Στην περιφέρεια μας έλαβε ποσοστό 9,49% με 17.164 ψήφους και κατέλαβε την 5η θέση.
Δεν ξέρω αν όσοι το ψήφισαν είναι ναζί, επιθυμούν δηλαδή την εξόντωση των υπόλοιπων κατοίκων της περιφέρειας που δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, αλλά καλό είναι να πάρουν υπόψη, ότι 163.500 ψηφοφόροι που δεν τους επέλεξαν, θα δημιουργήσουμε αφόρητη ατμοσφαιρική ρύπανση όταν θα μας καίνε.
Το Σχιστό δεν σηκώνει και κρεματόριο ζωντανών.
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχω την παραμικρή εκτίμηση σε όποιον ψήφισε αυτό το κόμμα, και ελπίζω στην αμοιβαιότητα των αισθημάτων.
Να αναφέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών, αναδείχτηκε πρώτος στην περιφέρεια, πρώτος και στον δήμο μας, ενώ την δεύτερη έδρα που αποκτά, εκτός αυτής που έχει κατοχυρωθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την καταλαμβάνει η φίλη Τζένη Βαμβακά από την συνιστώσα του ΔΗΚΙ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει στο κοινοβούλιο βουλευτής συνδημότης μας και αυτό θα πρέπει να είναι καλό.
Στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι πρώην βουλευτές καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις και μοιράζονται από μια θέση. Ο Λιντζέρης και ο Τραγάκης.
Είδα μερικούς φίλους να τρέχουν γι αυτούς και λυπήθηκα. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου