Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα για την Κίνηση των «58»

Το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» για τη δυναμική της πρωτοβουλίας τους βάζουν οι συμμετέχοντες στην Κίνηση των «58», διοργανώνοντας ανοιχτή εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όπου θα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση να συμμετάσχουν στελέχη και δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Πρόκειται για ένα από τα «επόμενα βήματα» που σχεδιάζουν, εκτιμώντας ότι πρέπει να επιταχύνουν τους ρυθμούς και να αποκτήσουν σύντομα «δίκτυα παντού», στο Λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια.

Η Συντονιστική Γραμματεία των «58» (οι κ. Δερβένης, Μπίστης, Βούλγαρης, Χατζημπίρος, Καλογήρου, Λιβαδάς, Γεωργάτος και η κυρία Αθηνά Δρέττα), έχοντας κάνει ήδη απολογισμό των πρώτων κινήσεων, πιστεύουν ότι η ανταπόκριση που καταγράφηκε είναι ενθαρρυντική και ταυτόχρονα ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των στόχων.

Επειδή όμως η πολιτική πρωτοβουλία χρειάζεται για να προχωρήσει προς τον στόχο και οργανωτικά «πόδια», οι «58» αποφάσισαν να μην καθυστερήσουν τη διοργάνωση της κεντρικής τους εκδήλωσης (παρότι ταυτόχρονα ετοιμάζουν ραντεβού της Κίνησης και σε άλλες πόλεις).


Τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας των «58»

Αθ. Δρέττα, Γ. Βούλγαρης, Σ. Λιβαδάς, Γ. Καλογήρου

Γ.Γεωργάτος, Κ.Χατζημπίρος, Χρ. Δερβένης, Ν. Μπίστης

Παρουσίες
Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα για την Κίνηση των «58»
Το ραντεβού στην Αθήνα, τη Δευτέρα στις 9 Δεκεμβρίου (στο θέατρο «Γκλόρια»), πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει υπέρ της ενεργοποίησης των ανακλαστικών της παράταξης και θα αποτελέσει ένα βήμα διαλόγου για όλους όσοι έχουν... λάβει ανοιχτές προσκλήσεις συμμετοχής.

Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα για την Κίνηση των «58»

Είναι πασιφανές ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους διάφορες Κινήσεις του χώρου, όπως η Πρωτοβουλία Β, η Πολιτεία 2012, οι Νέοι Μεταρρυθμιστές, το Μπροστά, το Π80 κ.ά., αλλά βεβαίως και τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Η Χαριλάου Τρικούπη, έχοντας εξαρχής δηλώσει «παρούσα» και στηρίζοντας την πρωτοβουλία των «58» -διανοουμένων και στελεχών-, διατηρεί την άποψη ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές μπορεί να επιτευχθεί αυτό που εισηγούνται εν πολλοίς και οι «πρωταγωνιστές» της Κίνησης: Να κατέλθει δηλαδή η παράταξη με κοινό ψηφοδέλτιο, ως ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Η ελληνική «Ελιά» για να πετύχει προϋποθέτει -τονίζουν στελέχη του χώρου- συνέργειες και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ.

Με δεδομένο, βέβαια, ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης έχει κρατήσει αρνητική στάση σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη των πραγμάτων συνοδεύεται από αρκετές δυσκολίες και όχι μόνο από θετικούς οιωνούς.

Κρίσιμη φάση
Οι γνωρίζοντες, πάντως, λένε ότι οι διοργανωτές δεν κατέληξαν τυχαία στη συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκδήλωση στην Αθήνα. Δύο ημέρες αργότερα (13 Δεκεμβρίου) ξεκινά το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στελέχη της οποίας έχουν ήδη ενταχθεί στην Κίνηση των «58» (όπως οι κ. Λιβαδάς και Γεωργάτος).

Ελαβαν την απόφαση αυτή προκειμένου η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ να βρει στην... πόρτα της έναρξης του Συνεδρίου της συγκεκριμένα μηνύματα και κάλεσμα ενότητας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση για το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί ότι οι «58» έχουν ήδη κλείσει «ραντεβού» στην περιφέρεια (στις 23 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα, στις 28 στα Χανιά, στις 30 στο Ηράκλειο και στις 11 Δεκεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα).


από το ΦΙΛ.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου