Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Για την καρδάρα ρε γαμώτο...



Ο αντι-χρυσαυγίτικος αγώνας έχει περάσει σε νέο επίπεδο.
Είναι εγκληματική οργάνωση λέει, και σωστά κατά την γνώμη μου, το κατηγορητήριο, πλην όμως οι πολιτικές σκοπιμότητες κάνουν ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας, ήταν εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.
Δεν συμφωνώ.
Αποτελούν πολιτικές σκοπιμότητες αυτές οι προβολές, γιατί στο νέο αυτό επίπεδο, το διακύβευμα είναι οι «ορφανές» ψήφοι της ΧΑ, παραβλέποντας την ιδεοληψία τους.
Η ΧΑ είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, και ως τέτοιο είναι και εγκληματική οργάνωση. Γιατί πολύ απλά, λειτουργεί σε ένα απόλυτα εγωκεντρικό αλαζονικό ναρκισσιστικό  ψυχικό περιβάλλον, που βρίσκεται αντιμέτωπο με οτιδήποτε κοινωνικό, συλλογικό, πολιτιστικό ή πολιτισμικό.
Νταβατζήδες, άνθρωποι της νύχτας, δουλέμποροι, μας πληροφορεί το δικαστικό ρεπορτάζ. Τι περιμέναμε;
Ανθρώπους του πνεύματος; Η σχέση τους με τον πολιτισμό, από την αρχική τους ακόμη εμφάνιση ήταν μόνο για την ενίσχυση της προπαγάνδας και ποτέ για την ανάπτυξη του ανθρώπινου πνεύματος.
Ανθρώπους των επιχειρήσεων και των επενδύσεων; Μόνο στο βαθμό που αυτά συνδέονται με παράνομες δραστηριότητες, με το λαθρεμπόριο, με την φοροδιαφυγή, την μη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο σε μια έστω και στοιχειώδη ανακατανομή του εθνικού πλούτου. Οι ηγέτες. Και οι οπαδοί; Απλώς παρασύρθηκαν;
Άνθρωποι που έμαθαν Ιστορία στο Γυμνάσιο και ακολούθως την εμπλούτισαν με Λιακόπουλο, με συνομωσίες, με ανάδελφους εθνοκεντρισμούς.
Άνθρωποι που κοινωνικοποιήθηκαν στα ντουβάρια του σπιτιού τους ή της γειτονιάς τους, πάντως όχι στα όρια της κοινωνίας πολιτών, που το «πάρε» αναφερόταν στον εαυτό τους έως την οικογένεια τους, και το «δώσε» απευθυνόταν σε ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.
Άλλαξε κάτι η φουρτούνα; Ανακάτεψε τον βυθό, έφερε τα λύματα στην επιφάνεια, τα φίλτρα των σύγχρονων αντιλήψεων σπανίζουν, όλοι περιμένουν να κατακάτσει πάλι η λάσπη στο βυθό για να κολυμπήσουμε ξανά.
«Αντιφασιστικό μέτωπο», δεν σημαίνει μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά μέτωπο κατά των κοινωνικό-πνευματικών κυρίως πραγματικοτήτων που επιτρέπουν την επιβίωση του φασισμού μέσα από κάθε χρυσή αυγή.
«Αντιφασιστικό μέτωπο» μόνο των αντιμνημονιακών δυνάμεων δεν οδηγεί σε τίποτα αντιφασιστικό. Άλλωστε όλοι οι φασίστες, ηγέτες και ψηφοφόροι είναι αντιμνημονιακοί. Για δικούς τους λόγους. Απλά καλούνται να παραβλέψουν (για πόσο;) τον φασισμό τους και να συνεχίσουν με το υπόλοιπο των απόψεων τους.
Κανένα «Αντιφασιστικό μέτωπο» δεν χρειάζεται, η αστυνομία και η δικαιοσύνη έχουν αναλάβει τα περαιτέρω, δηλώνει ότι κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον εγωκεντρισμό, την ιδιοτέλεια, τον ναρκισσισμό του, αρκεί να συνταχθεί με την δύναμη που εγγυάται ότι η βάση παραμένει ίδια, το εποικοδόμημα σουλουπώνεται με μερεμέτια η αναπαλαίωση είναι εδώ
Οι φθινοπωρινές μέρες κρύβουν νέες συμμαχίες.
Και η Μια, η συμμαχία για μια άλλη Παιδεία, μια άλλη Δημοκρατία, μια άλλη Δημόσια Διοίκηση, μια άλλη Αυτοδιοίκηση, για Αξιοκρατία και Ανάπτυξη, ακόμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου