Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Λουκά Τζανή (Δ.Τ. της βουλευτίνας Μαρίας Γιαννακάκη)

Η βουλευτής Β' Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, συνοδευόμενη από τον Μάνο Γλαμπεδάκη, μέλος της Οργάνωσης Κερατσινίου-Δραπετσώνας της και της Γραμματείας Επιτροπής Πόλης Πειραιά, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή.
Ο Δήμαρχος εξέθεσε στους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη: τα έσοδα του Δήμου είναι μειωμένα κατά 60% σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, ενώ η απώλεια από την είσπραξη Δημοτικών τελών ανέρχεται στο 55%. Η δυσχερής οικονομική κατάσταση του Δήμου αποκτά επιπλέον διαστάσεις σε έναν Δήμο όπου η ανεργία είναι διπλάσια του μέσου όρου, ενώ υπολογίζεται ότι το 25% των νοικοκυριών είναι χωρίς ηλεκτρικό και καθημερινές είναι πλέον οι εξώσεις και οι διακοπές υδροδότησης.
Η Μαρία Γιαννακάκη υπογράμμισε την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην αποδυνάμωση και την απαξίωση της αυτοδιοίκησης, η οποία υποκαθιστά σήμερα το υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος. Τόνισε επίσης ότι ο ξαφνικός θάνατος δομών και υπηρεσιών, όπως και οι οριζόντιες απολύσεις, δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, δεν συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του κράτους και τάχθηκε υπέρ της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού μέσω της κινητικότητας.
Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσαν το ζήτημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων για πάνω από έναν χρόνο στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης και ζήτησαν άμεση λύση στο πρόβλημα με την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Ο κ. Τζανής τους διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα βρίσκεται σε τροχιά λύσης και ότι τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου θα κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη μετά από έναν χρόνο διακοπής.
Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή της Δημοκρατικής Αριστεράς προκειμένου να πετύχει την υπογειοποίηση της γραμμής 3 του τραμ από τον Πειραιά και ενημέρωσε για την πορεία της δικαστικής του διαμάχης με την ΕΥΔΑΠ, όπου η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε παράνομη και καταχρηστική την διάταξη που απαλλάσσει τις ΔΕΚΟ από φόρους.
Ο κ. Τζανής και η κα Γιαννακάκη ανανέωσαν το ραντεβού τους συμφωνώντας στην ανάγκη άμεσης συνεργασίας στους κρίσιμους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καιρούς.


από το http://www.mariayannakaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου