Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

δεν είναι κοροϊδία, είναι απάτη



Με τρία παράτυπα έκτακτα συμβούλια, η δημοτική αρχή καταλήγει σε μια παράνομη απόφαση εφαρμόζοντας νομότυπα τον νόμο που προβλέπει την διαδικασία σε άλλη διαδικασία .
Κι αν πιάσει, έπιασε. Αν δεν πιάσει πάλι, ας πάει να πηδηχτεί από το παράθυρο.
Τρία έκτακτα συμβούλια με τρέχον θέμα συγκαλεί, (το γνωστό περίεργο λογιστικό έλλειμμα της ΔΗΚΕΠΑ) προκειμένου το τρίτο και τελευταίο να διεξαχθεί χωρίς απαρτία και να περάσει η απόφαση που επιθυμεί ο δήμαρχος. Ότι προβλέπει δηλαδή ο νόμος για τα τακτικά συμβούλια, η δημοτική αρχή το εφαρμόζει στα έκτακτα.
Αναμφίβολα θα αποτελούσε πρωτοτυπία στο δήμο μας να διεξαχθεί ένα (1) δημοτικό συμβούλιο που να έχει τηρηθεί η νομιμότητα.
Ακόμη και για τους πιο καλοπροαίρετους δημοτικούς συμβούλους που θεωρούν ότι «προέχει η ουσία, προέχει το συμφέρον του δήμου, προέχει η αποτελεσματικότητα έναντι των τύπων» αυτά που συμβαίνουν είναι απαράδεκτα. Γιατί σε τελική ανάλυση δεν καταλαβαίνω πως όλα αυτά τα «προέχει» ταυτίζονται με τις επιθυμίες του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής, και δεν ταυτίζονται με το πνεύμα του Νόμου ο οποίος θέλει να προστατεύσει τους ίδιους τους πολίτες από την αυθαιρεσία του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής.
Η λογική του παρελθόντος που ήθελε τον δήμαρχο «άρχοντα της πόλης» με την βυζαντινή φυσικά ετυμολογία, ευτυχώς πεθαίνει. Δυστυχώς δεν έχει πεθάνει ακόμη η εφαρμογή της, αλλά νομικά έχει πεθάνει.
Και μαζί έχουν πεθάνει τα άλλοθι περί δημόσιου αισθήματος, ότι τα κάνουν για το «καλό της πόλης». Ότι «αίρουν τις αμαρτίες» και άλλες μπούρδες.
Προσπαθούν πολύ απλά να εξαπατήσουν τις ελεγκτικές αρχές, αιτιολογώντας νομότυπα παράνομες αποφάσεις, και οι προθέσεις είναι σκοτεινές. Άγνωστη η ακριβής σκοπιμότητα, πάντως σίγουρα καθόλου φωτεινή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου