Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ανάπλαση ή πίστα;

Η πιο κάτω ανάρτηση στο http://e-keratsini-drapetsona.blogspot.gr/ με την παραπομπή που κάνει, καθώς και το σημερινό ρεπορτάζ από το http://www.portnet.gr/component/content/article/11035-ktzavaras-gazia-ston-tourismo-me-th-formula.html δημιουργούν ένα καθόλου καλό κλίμα ανασφάλειας για τα σχέδια που υπάρχουν, γύρω από το τεράστιο θέμα της Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής περιοχής της Δραπετσώνας.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι η επένδυση στη δημιουργία πίστας για την διεξαγωγή αγώνων φόρμουλα 1 βρίσκεται μακριά από τις αντιλήψεις, τις επιθυμίες, τις ελπίδες, όσων έχουν ασχοληθεί και αγωνιστεί για την ανάπλαση της περιοχής δεκαετίες τώρα.
Είναι μακριά ακόμη και από την πρόταση της σημερινής επιτροπής ανάπλασης όπως διαμορφώθηκε σε αρκετές συνεδριάσεις της, αν και απέφυγε να κατονομάσει ρητά την άρνηση της για την δημιουργία πίστας, ακολουθώντας την λογική διαπίστωση, ότι η πίστα αποκλείεται από την ίδια την φύση της πρότασης.
Και μόνον ότι στόχος στην διαπραγμάτευση του δημοτικού συμβουλίου με τους ιδιοκτήτες είναι η δημιουργία ενιαίου πάρκου 400 περίπου στρεμμάτων ενώ η μελέτη της πίστας «δίνει» ανώτερο πράσινο τα 200 στρέμματα, το μισό δηλαδή, που όσο κι αν προχωρήσει σε συμβιβασμούς το δημοτικό συμβούλιο είναι αδύνατον να το πετσοκόψει τόσο, αποτελεί ένα καλό σημείο άμυνας και άρνησης.
Όλα όμως δείχνουν ότι τίποτα δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.
Η αναφορά του νέου υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα από το πουθενά, και όντας τελείως άσχετος με το θέμα, δείχνει ότι τα υπόγεια ρεύματα που επιθυμούν να διαμορφώσουν το φιλέτο του λεκανοπεδίου προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται διαρκώς και σε υψηλό επίπεδο.
Νομίζω ότι ο Γιώργος Τσιρίδης, δημοτικός σύμβουλος, με την ιδιότητα του γραμματέα της επιτροπής ανάπλασης, , οφείλει να κάνει έστω και τώρα κατακαλόκαιρο έναν κύκλο διαβούλευσης και να καλέσει σε συνεδρίαση την επιτροπή.
Θέλω να επισημάνω, ότι ο Νίκος Μπεάζογλου πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής είχε εκφράσει την επιθυμία να μπει στην πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο το απαγορευτικό για την δημιουργία πίστας φόρμουλα 1, αλλά με το πιο πάνω σκεπτικό ότι «αποκλείεται εκ των πραγμάτων» και εγώ προσωπικά είχα συνταχθεί με όσους αρνήθηκαν.
Φαίνεται έκανα λάθος.

Η ανάρτηση από το http://e-keratsini-drapetsona.blogspot.gr/

Είναι άχαρο αυτό το ανόητο θέμα της φόρμουλα 1, όμως συνέχεια και συνέχεια αναπαράγεται από διάφορα μπλογκ με προφανή στόχο να το κρατούν ανοικτό.
Αυτή η ανάρτηση είναι μεν του Ιουνίου, αλλά αναπαράγεται κάθε 15 μέρες περίπου και από διαφορετικό μπλογκ.
Και πιο είναι το σοβαρό της σημείο;
Οι συνεχείς άγνωστες πρωτοβουλίες όσων εμπλέκονται στην προσπάθεια, του δημάρχου περιλαμβανομένου, που καταλήγουν να …καταγγέλλουν μέχρι και τον Ανωμερίτη του ΟΛΠ ως …ανακόλουθο.
Ενώ στην παράγραφο που γράφει:
… «Ο κ. Γ. Ανωμερίτης επανέλαβε προς τον Δήμαρχο την υπόσχεσή του για παραχώρηση στον Δήμο της έκτασης που ανήκει στον Ο.Λ.Π. και αφορά το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή των Λιπασμάτων, συνολικού εμβαδού 93.750τμ και την υποστήριξη του στην πρόταση για διοργάνωση Αγώνων F1 στο Λιμάνι…
Κάνει σαφές, ότι η μεν επιτροπή ανάπλασης αγωνίζεται και χαιρετίζει τις προσπάθειες του δήμου να ανακτήσει την ακτογραμμή, ο δε δήμαρχος έχει στο μυαλό του το πρώτο επιτυχές βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου της φόρμουλα.
Δεν ξέρω αν αξίζει, όσοι μετέχουν στην επιτροπή ανάπλασης να δίνουν μελλοντικό άλλοθι σε αυτό τον σχεδιασμό.

εδώ η ανάρτηση:
http://www.econews.gr/2012/06/07/formula-1-drapetsona/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου