Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Επιλογή για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Ο Γεράσιμος Γεωργάτος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά.



Πάντοτε στην ιστορία οι εποχές κρίσεις οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Όλο και περισσότεροι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, με ταυτόχρονη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Απαξιώνεται δηλαδή η ίδια η δημοκρατία, ενώ διογκώνεται ο ανεξέλεγκτος θυμός, το μπάχαλο η βία, η ανομία και η εγκληματικότητα.
Και ενώ όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν την ανάγκη να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία, το παλιό πολιτικό σύστημα αντιστέκεται και προσπαθεί να διατηρήσει πελατειακά δίκτυα και προνομιακές συντεχνιακές σχέσεις σε βάρος των πολλών, όπως έχει μάθει επί χρόνια να διαχειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις. Γι` αυτό και επαναφέρει τα εκβιαστικά διλήμματα περί αυτοδυναμίας και ακυβερνησίας.
Είναι η λογική και η πρακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας έφεραν στο μνημόνιο και τώρα, με το ΝΑΙ σε όλα, συνεχίζουν να επιδεινώνουν δραματικά τη ζωή μας. Είναι η αδιέξοδη λογική και πρακτική της Κομμουνιστικής και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που αρνήθηκαν επί χρόνια κάθε αναγκαία μεταρρύθμιση και τώρα, με το ΟΧΙ σε όλα, προτείνουν στους πολίτες κατ` ουσία την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την αχαρτογράφητη πορεία εκτός ευρώ, εκμεταλλευόμενοι το θυμό τους.
Για να διαμορφωθεί επιτέλους και στον τόπο μας ένα επιτελικό αντιγραφειοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, φιλικό και υποστηρικτικό για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την υγιή επιχειρηματικότητα, για να παταχθεί επιτέλους η πελατειακή διαφθορά, η διαπλοκή και η ανορθολογική κατασπατάληση πόρων που καλούνται να αποπληρώσουν ως ελλείμματα και χρέη οι πολλοί με άδικα σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα, για να υπάρξει επιτέλους ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, μία είναι η απολύτως αναγκαία και κορυφαία προϋπόθεση: Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση και την ισχυροποίηση συνεπών, έντιμων και σύγχρονων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που έχουν την πολιτική βούληση, είτε από θέση κυβερνητικής ευθύνης είτε από θέση προγραμματικής αντιπολίτευσης, να αγωνιστούν για να συγχρονιστεί και να συμβαδίσει η χώρα μας με το προοδευτικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να ληφθούν άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα υπέρ των πιο αδύναμων και πιεζόμενων κοινωνικών στρωμάτων.
Γι` αυτό χρειάζεται η υπερψήφιση και η ενίσχυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Για να μην κυβερνήσει ή να μην συγκυβερνήσει η δεξιά και η ακροδεξιά και για να μην εφαρμοστούν υπερσυντηρητικές συνταγές λιτότητας,
Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και κυρίως, γιατί σ` αυτές τις εκλογές η προσωπική επιλογή του καθενός θα είναι καθοριστική για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Την ευθύνη την έχουμε εμείς, οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου