Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας χωρίς μεταρρυθμίσεις --- του Τάκη Πατσάκη



Υπάρχει μία εκπομπή (κάτι σαν reality) σε τηλεοπτικό σταθμό, που παρουσιάζει διάφορους «περίεργους» τύπους, χρεωμένους ως τα μπούνια, που ζητούν από κάποιον χρηματοπιστωτικό σύμβουλο να τους σώσει.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ένας από αυτούς, ο οποίος είχε στην κατοχή του 170 ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, φυσικά υπερχρεωμένες, με συνολικά ποσά που ξεπερνούσαν τις 350.000€ !!
Ένας άλλος, γνωστός μου αυτή την φορά, έχει λάβει σε πάνω από 10 καταν/κά δάνεια, ποσά αξίας άνω των 200.000€ !! Ο τελευταίος δε, ήταν μέσα σε άλλα, ένα από τα …επίλεκτα μέλη των «πλαταιήστας» σε ρόλο «αγανακτισμένου» και …κατατρεγμένου από το σύστημα, πολίτη !!!! Αν αυτά τα δύο χαρακτηριστικά περιστατικά σας θυμίζουν κάτι από Ελλάδα σε μικρογραφία, δεν είναι καθόλου συμπτωματικό !!

Αυτοί λοιπόν και άλλοι πολλοί παρόμοιοι, εξυμνούνται μέσα απο μία κατάπτυστη για μένα (και όχι μόνο) επιστολή που συνέταξαν κάποιοι …πνευματικοί (που ο θεός να τους κάνει τέτοιους) φωστήρες – «Ελληνίστας» !!!! Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτή την επιστολή που την υπογράφουν, ως τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, περι τους 700, σας τα παραθέτω ευθύς, ενώ το πλήρες νεοελληναράδικης «επαναστατικής» γυμναστικής πόνημα θα σας το δώσω ως σύνδεσμο στο τέλος.

Τίτλος : «Για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας»

· « Υποχωρούν θεσμοί που συγκροτήθηκαν μέσα από πολλούς αγώνες και θυσίες στη μεταπολεμική Ελλάδα: οι κοινωνικές ασφαλίσεις, το σύστημα δημόσιας υγείας και περίθαλψης, η εκπαίδευση, οι συγκοινωνίες, το φυσικό και αστικό περιβάλλον, η δυνατότητα ασφαλούς διαβίωσης, στοιχειώδη δημόσια αγαθά που συνιστούν την ελληνική εκδοχή ενός ήδη λειψού και απαξιωμένου κοινωνικού κράτους κατεδαφίζονται, με αποτέλεσμα η κοινωνία να οδηγείται στην ασφυξία ».

· « Η ανά τρεις μήνες απειλή αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ηθικά ανοίκεια και οικονομικά καταστροφική, γιατί ενισχύει την βαριά ύφεση, μετατρέποντας την Ευρώπη σε κεντρικό παράγοντα αβεβαιότητας, οικονομικής αστάθειας και βαθέματος της κρίσης ».

· « Ταυτόχρονα, επανεμφανίζεται δυναμικά ο εθνικισμός ενώ εντείνονται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ».

· « Η ψευδώνυμη χρήση της έννοιας της «μεταρρύθμισης» είναι ενδεικτική για την αδυναμία υπέρβασης της κρίσης. Και αυτοί ακόμη που ήλπιζαν ότι η κρίση θα αποτελούσε ευκαιρία εξυγίανσης και τολμηρής θεσμικής ανανέωσης αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι επιβαλλόμενες «μεταρρυθμίσεις» διαλύουν την κοινωνία. Ο λόγος που κυριαρχούσε στο εσωτερικό και εντείνεται στο εξωτερικό είναι ηθικολογικός, τιμωρητικός και ενοχοποιητικός. Κάθε αντίρρηση και κριτική επισείει την κατηγορία του «λαϊκισμού», του «συντεχνιασμού» και του «αντιευρωπαϊσμού ».

Και το παρών …πόνημα, καταλήγει :

· « Σ’ αυτήν τη μεταιχμιακή περίοδο είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι διακυβεύονται τόσο η έννοια του κοινωνικού, όσο και η δημοκρατία και τα δικαιώματα του πολίτη ».

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τα γραφόμενα αλλα και τα υπογραφόμενα του εν λόγο …αριστουργήματος.
Θεσμοί που κατακτήθηκαν και υποχωρούν, δημόσια αγαθά και πάει λέγοντας, η μάλλον …κλαίγοντας (κατά τη ρήση, «περασμένα μεγαλεία», του εθνικού μας ποιητή) !!!! Εδώ προφανώς οι συντάκτες να αναφέρονται, γράφοντας για τους θεσμούς, στις απεργίες των Δημ. υπαλλήλων λ.χ. που ξεκινούν συμπτωματικά την Παρασκευή και λήγουν την Τρίτη (μιας και κατά διαβολική σύμπτωση και ώ του θαύματος, τη Δευτέρα ήταν του Αγ. Πνεύματος) !!!! Η επίσης μπορεί να εννοούν, ως καταρρέοντα θεσμό πάντα, την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, τον πολιτικαντισμό, τους ανίκανους και φοβικούς αρχηγίσκους που τους συντηρούν στην κομματική η συνδικαλιστική «καρέκλα» τους, όχι οι ιδέες τους αλλα η «πελατεία», το χρήμα και η κουτοπονηριά τους
και πόσα άλλα τέτοια άραγε δεν θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε στη βάση του, τι μας μηνάν οι συγγραφείς ;;;;

Ακολούθως, σειρά έχει η καταραμένη Ευρώπη που αντί να συνεχίσει να μας χαρτζιλικώνει δια βίου χωρίς όρους και τσαλίμια, ώστε να συνεχίσουμε αμέριμνοι το party μας για την πάρτη μας, άρχισαν να ζητάν και τα ρέστα !!!! Βέβαια συνεχίζουν στο κείμενο με αντιρατσιστικές και αντιξενοφοβικές κορώνες, αφού φυσικά φρόντισαν προηγουμένως οι συγγραφείς να υποδαυλίσουν στο φιλοθεάμων κοινό τους, το μίσος για τους Γερμαναράδες, τους κουτόφραγκους και τις …παραφυάδες αυτών…

Και τέλος (κι εδώ είναι το ζουμί του όλου …ηθικοπλαστικού, «λογοτεχνικού εγχειρήματος) ρίχνουν και ένα καλό καταχέριασμα στους ανθέλληνες μεταρρυθμισταράδες !!!!
Ε ! Όχι βρε αδερφέ και να μας πάρετε τη μπουκιά από το στόμα…
Γενιές ολάκερες χουντικών, Πασοκτζήδων, Νεοδημοκρατών, ΚΚΕδων και άλλων τινών, χύσαμε «αίμα» προκειμένου να χτίσουμε το «όνειρο» κι εσείς τώρα πάνω στο καλλίτερο πάτε να μας ξυπνήσετε ;;;;
Κληρονομικές επαγγελματικές, ολιγοπωλειακού χαρακτήρα, άδειες μας δώρισε η χούντα, Πολυφαρμακία, επίδομα καυσόξυλων σε τραπεζικούς, επιδόματα σε ολόκληρα χωριά τυφλών, σύνταξη στα 45, 3ωρη εργασία στους Δήμους με 8ωρου απολαβές + 150 ώρες το μήνα και άλλες «επαναστατικού» χαρακτήρα αργομισθίες, φοροκλοπές, φοροαπαλλαγές, 1.000.000 και βάλε αυθαίρετα και πόσα άλλα καλούδια δεν μας χάρισαν οι μετά τη χούντα δωρητές ξένων χρημάτων… Και πάτε τώρα εσείς να μας χαλάσετε την πιάτσα ;;;;

Εν κατακλείδι και για να μην σας κουράζω, ότι εγώ δεν έβαλα, προσθέστε το εσείς:
Διαβάστε αυτό το ιδεοληπτικό, όσο και καιροσκοπικό κείμενο, που οι εμπνευστές του επιχειρούν να συμπορευθούν με τις πλέον αντιδραστικές, κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις, εργασιακές συντεχνίες και άλλα ...εθνικοαπελευθερωτικά !!!!
Στόχευση τους είναι, αφ ενός μεν να …γαργαλίσουν τα, συνειδησιακά, κατεστημένα ώτα του κοινού στο οποίο και απευθύνονται αλλα γιατί όχι και ο ίδιος τους ο εαυτός, σαν ένα είδος αυτοψυχοθεραπείας και αφ εταίρου να ισχυροποιήσουν τις “ιδεολογικές” βάσεις του αντίστοιχου κομματιού της κοινωνίας (κομμάτι που ανήκουν και οι ίδιοι), που μάχεται λυσσωδώς για να μην αλλάξει ποτέ και τίποτα σε αυτόν τον τόπο.

To πλήρες κείμενο της επιστολής, εδώ… http://koindim.wordpress.com

Ο Τάκης Πατσάκης είναι γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ Κερατσινίου

από το http://mhmadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου