Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αγχόνες δανείων στους δήμους

Το πιο κάτω mail, πήρα από τον Λάκη Ιγνατιάδη και αναρτώ όπως είναι:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ


Αγχόνες δανείων στους δήμους

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ . enet.gr , 12/7/11

Οι «μικρές κυβερνήσεις» των δήμων αποδεικνύονται μεγάλες εστίες διαφθοράς, γραφειοκρατίας και παραλογισμού. Κι αναδεικνύουν πρώτ' απ' όλα μια κρίση που δεν έχει να κάνει μόνο με χρήματα, αλλά κυρίως με «χαλαρές» συνειδήσεις, υπερφίαλες επιδιώξεις, υπόγειους μηχανισμούς διαφθοράς κι ατιμωρησίας με την ανοχή και κάποτε τη σύμπραξη της κεντρικής εξουσίας.

Από την σημερινή ( 12/7/11) Ελευθεροτυπία.



Ο 17ος σε πληθυσμό Καλλικρατικός Δήμος της Ελλάδος, δηλ. εμείς το Κερατσίνι –Δραπετσώνα, έχουμε πάρει, όχι εμείς, αλλά οι προηγούμενες Δημ.Αρχές Κερατσινίου και Δραπετσώνας, δάνεια ύψους περίπου, 14 εκ. ευρώ.

Μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ , ΠΟΙΟΙ τα πήραν, ΠΟΙΟΙ τα ενέκριναν, με ποιους ΟΡΟΥΣ, πως χρησιμοποιήθηκαν, ποιοι τα χρησιμοποίησαν και γιατί, πως τα ξεπληρώνουμε και τι συνέπειες έχουν αυτά τα δάνεια στην όλη λειτουργία του Δήμου μας και στο μέλλον της πόλης μας.




Δηλαδή μπορεί ποτέ να μη γίνει ένας σοβαρός έλεγχος και μία εις βάθος δημόσια συζήτηση κατ’αρχήν στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Στην περίπτωση αυτή, γιατί να μη θεωρήσουμε εμείς, οι άδολα φιλύποπτοι δημότες, ότι η νυν Δημ. Αρχή κάτι θέλει να μας κρύψει, κάτι επιδιώκει να καλύψει;


Μακάρι και σε σχέση με αυτά τα δάνεια, να αποδειχθεί ότι και αναγκαία ήταν και ότι χρησιμοποιήθηκαν σωστά και παραγωγικά και ότι όλα ακολούθησαν το νόμιμο δρόμο. Το ευχόμαστε γιατί αυτή η εκδοχή επιτρέπει να είναι το δημόσιο κλίμα στον Δήμο μας πιο υγιεινό.


Είναι η τρίτη φορά που κοινοποιώ αυτό το θέμα σε φίλους και γνωστούς που με τον ένα ή άλλον τρόπο τριγυρίζουνε στα πέριξ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν ήμουνα δημ.σύμβουλος, θα το έβαζα θέμα μέχρις ότου συζητείτο όπως πρέπει να συζητηθεί από υπεύθυνα πρόσωπα που ζουν και κοιμούνται ανάμεσά μας. Όμως δεν είμαι. Οπότε ;;;


Δραπετσώνα,12/7/11. Θ.Ι

Λάκη, ούτε εγώ είμαι.
Οπότε;;;;
Μόνο να το αναρτήσω μπορώ.

1 σχόλιο:

  1. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση φίλε Μάνο που όταν τυχαίνει στα δημοτικά πράγματα να προκύψει κανένα θέμα που έχει να κάνει με μια παρατυπία του τύπου Τσούτσας με μικροκομματικά ωφέλη, τρέχουμε να καταναλώσουμε τόνους ηλεκτρονικής μελάνης για να καταγγείλουμε τον Τζανή και τους συν αυτώ. Σε ένα θέμα όμως σαν αυτο των 14 δις που έχει υποθηκεύσει το Δήμο κάνουμε γαργάρα. Από αυτό φαίνεται το είδος της αντιπολίτευσης και η ποιότητα των εγκάθετων κονδυλοφόρων. Πιστεύω ο Λάκης και εσύ να συνεχίσετε την ανακίνηση του θέματος για να βγάλλουμε κάποια συμπεράσματα και να ξυπνήσουμε αυτούς που κοιμούνται ένθεν και ένθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή