Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

11 απαντήσεις στα 11 αυτογκολ

Επιμένουν οι αγαπητοί συνδημότες μας που αναρτούν το δραπετσινι ότι τα 11 «αυτογκόλ» που χρεώνουν την δημοτική αρχή του Τζανή στην διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη του δημότη, λίγο πριν νικήσει στην παράταση, δεν κρύβουν ίχνος εμπάθειας
Απαντούν μάλιστα «Εμπαθείς γιατί; Αν θέλετε (θέλεις) γράψε για ένα από 11 σημεία που διακρίνεις εμπάθεια; Είμαστε έτοιμοι να το διαγράψουμε! Με επιχειρήματα όμως...»

Εγώ διαφωνώ. Δεν είναι δυνατόν να νικήσεις βάζοντας 11 αυτογκόλ, εκτός αν κάνεις πλάκα με τους αντιπάλους σου.
Δεν πιστεύω ότι οι αντίπαλοι είναι για πλάκα, ούτε ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας έχει όρεξη για πλάκα.

Τι μένει;
Η εμπάθεια των τρίτων.
Για να δούμε:
1.Δεν ήταν δυνατόν να βγει ντουντούκα να ζητά υποψηφιότητες, ούτε να γίνει αφισοκόλληση. Υποτίθεται, οι ενδιαφερόμενοι είναι σύγχρονοι ενεργοί πολίτες, και αν μη τι άλλο, ένα κομπιούτερ και μια σύνδεση στο internet οι ίδιοι ή το περιβάλλον τους, το διαθέτουν. Ήταν ικανοποιητική λοιπόν η ενημέρωση γι αυτό υπήρξαν και 4 υποψηφιότητες.
2. Η ανοικτή δήλωση προτίμησης, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για άλλες υποψηφιότητες. Ακόμη κι έτσι, μόνο μια κοπέλα τόλμησε από το πουθενά να θέσει υποψηφιότητα.
3.Η δημοτική αρχή ερμήνευσε τις προτάσεις για διαβούλευση με απόλυτα ρεαλιστική σκέψη. Η θολή λογική ότι η αυξημένη πλειοψηφία που ορίζει ο νομοθέτης συνεπάγεται την κατάληψη της θέσης από άτομο που θα προτείνει η αντιπολίτευση δεν στέκει πουθενά, και μόνο άσκοπες κόντρες και χάσιμο χρόνου θα επέφερε.
Άλλωστε και η πρόταση της παράταξης Χρυσού δεν περιείχε καμιά ευρεία λογική. Αν δεν κάνω λάθος, η μόνη σχέση της κυρίας Καμπίτση με τον Δήμο μας, ήταν η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Β΄Πειραιά του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.
4. Δεν προέκυψε καμιά εξαιρετική υποψηφιότητα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης για να χρειαστεί πιθανή αλλαγή της απόφασης της πλειοψηφίας για το πρόσωπο του συμπαραστάτη Κι αυτό δεν είναι μομφή για τους άλλους υποψηφίους. Απλώς δεν προέκυψε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό ως προς τον Λάλο.
5. Το αφήνω τελευταίο.
6. Να με συγχωρείται, αλλά δεν διέκοψε στις 11.45 την συνεδρίαση ο πρόεδρος.
Αυτό το θεωρώ προβοκάτσια και προσπάθεια εμπλοκής σε προσωπικά μου θέματα γιατί αμέσως μετά την διακοπή έφυγα για το σπίτι μου, και μπαίνοντας μέσα με ρώτησε η γυναίκα μου τι ώρα ήταν
Της απάντησα 01.30.
7. Πράγματι, ήταν αστοχία και προχειρότητα αυτή η ιστορία με την συγκέντρωση των ψηφοδελτίων. Η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης ήταν δίκαιη και διορθώθηκε αμέσως.
8. Καταγράφηκε μια εσωτερική αντίδραση από δυο συμβούλους της πλειοψηφίας. Ποσοστιαία φυσικά υπολείπονται από την εσωτερική αντίδραση στην παράταξη Χρυσού, αλλά οπωσδήποτε οι πράξεις της πλειοψηφίας έχουν άλλη βαρύτητα.
Φυσικά δεν διασαλεύτηκε η συνοχή, αυτό είναι περισσότερο επιθυμία παρα πραγματικότητα Εκφράστηκε μια προσωπική στάση προς τον Λάλο, που κατά την γνώμη μου θα είχε μεγαλύτερη αξία αν ήταν επώνυμη.
Ως εκεί όμως. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα για πιθανές μεγαλύτερες απώλειες είναι απλές εικασίες, όπως εικασία παραμένει η άποψη ότι επιβλήθηκε αποχή στην παράταξη Χρυσού για να μην λάβει ακόμη περισσότερες ψήφους ο Λάλος.
9. Οι δεύτερες σκέψεις σαφώς κατευθύνονται προς τον πολιτικό προσανατολισμό της επίσημης παράταξης του ΠΑΣΟΚ, όπου συγχρωτίζεται με κλασσικές αριστερίστικες τακτικές αποχής για να ανταπεξέλθει σε πολιτικές προτάσεις. Αυτό, ελπίζω, δεν θα περάσει «αβρόχοις».
10. Τούτο ‘δω είναι η αποθέωση του λαϊκισμού. Δεν έγινε πρόσκληση ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό για να μελετηθούν τα τυπικά προσόντα.
Θα ‘λεγα κανένα τυπικό προσόν δεν μετρά γι αυτή τη θέση.
Πρόκειται για καθαρά πολιτική θέση και τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από πολιτικά. Αν ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια ο Λάλος ή έπρεπε να είναι κάποιος άλλος, δεν έχει να κάνει με το νέος, ωραίος, σπουδαγμένος
11. Η έκβαση της ψηφοφορίας, η στήριξη ακόμη και από την παράταξη του Μελά της υποψηφιότητας του Λάλου, που δείχνει ότι τον θεωρεί ικανό να διαχειριστεί υποθέσεις δημοτών που πιστεύουν ότι αδικούνται από την δημοτική αρχή, ή από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μέσα σε ένα 24ωρο, με δυο μόλις ψηφοφορίες, αποτελεί επιτυχία του Δήμαρχου και του Προέδρου του δημοτικού συμβούλιου και προσωπικά του Λάλου.
5. Και ξαναπιάνω το 5.
Την τελευταία μέρα που όριζε ο νόμος, έγινε η εκλογή στο Δήμο μας.
Από μόνο του συνιστά καθυστέρηση.
Αν το εντάξουμε στην πανελλαδική συμπεριφορά των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνιστά επίτευγμα.
Πόσοι Δήμοι σήμερα που μιλάμε έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες του Συμπαραστάτη του Δημότη;
Ελάχιστοι.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να ανακαλύψω τον αριθμό γιατί στο ερώτημα «εκλογή συμπαραστάτη του δημότη» στην Google έπεσα σε ένα τεράστια κατάλογο πληροφοριών που έλεγαν «αποτυχία εκλογής». Καθώς και στην ανοικτή επιστολή των οικολόγων πράσινων προς τον υπουργό εσωτερικών Ραγκούση που εκφράζουν την ανησυχία τους για τον θεσμό λόγω της ελάχιστης κατάληξης Δήμων σε απόφαση, στις 5-3-11.
Δοκιμάστε και σεις, 8 μέρες μετά την «λήξη προθεσμίας» που ορίζει ο νόμος, και μετά ας επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα.
Πόση εμπάθεια κρύβει η ανάρτηση σας;.

3 σχόλια:

  1. εμπάθεια < λέξη της μεταγενέστερης ελληνικής ἐμπάθεια (ισχυρό πάθος)=έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου.

    Μία εκτίμηση ήταν και μόνο! Με τη δική μας ματιά! Διαφορετική από τη δική σας! Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να δούμε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που ευαγγελίζεται η ΔΚ "Καλή Μέρα" (ανανέωση, διαφάνεια, νέες τακτικές όχι παλαιοκομματικές, συμμετοχή, διάλογος, αξιολόγηση, στήριξη θεσμών που είναι υπέρ του πολίτη κ.λπ.), όταν γράφαμε το κείμενο!
    Οι "συνέπειες" των αποφάσεων και των συμπεριφορών της κάθε αρχής εισπράττονται και αξιολογούνται από τους πολίτες μακροπρόθεσμα! γι΄ αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι στοχεύσαμε κέντρο με την ανάρτηση μας, προς το παρόν. Μερικές φορές οι συνέπειες αυτές δρουν και συσσωρευτικά, όταν τελειώνει η περίοδος ανοχής του καθενός.
    Σε κάθε περίπτωση όμως στο κείμενο μας «Αυτογκόλ …από το πουθενά» δεν υπάρχουν έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου, γι’ αυτό «αντιδράσαμε» για το εμπαθείς! Άλλωστε η κεντρική ιδέα του κειμένου ήταν: κάτι πολύ εύκολο το έκανε δύσκολο και χωρίς λόγο η ΔΚ «Καλή Μέρα»!
    Καλό Βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΛΟ!ΩΡΑΙΑ ΑΝΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1960!!!
    ΜΑΝΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΑΛΟΣ;;;
    ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΣΟΥΡΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;;;
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΕΛΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ;;;
    ΡΕ ΜΑΝΟ ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, οπότε τώρα θα κάνουμε εκλογές μέσω e-mail. Αφού όλοι ξέρουν και τους χειρίζονται. Να ξέρεις όμως, ότι αυτοί που πραγματικά ξέρουν και χειρίζονται τους υπολογιστές, δεν ασχολούνται με μα...., ούτε κάν ψήφισαν και τον δικό σας υποψήφιο, που δε νομίζω να ξέρει και αυτός από υπολογιστές!
    Οσο για τον κ. Λάλο ας λέμε "το μη χείρον βέλτιστον"... Ομως στο πρόσωπο αυτό, πραγματικά, δεν υπάρχει ίχνος από "βέλτιστον". Αλλά τι να κάνουμε... ΚΑΙ αυτός σας έκανε δημοτική αρχή. Συμφωνώ ότι πρέπει να τον υποστείτε...!
    Καλή τύχη λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή