Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κλέφτες κι αστυνόμοι


Το άρθρο 34 του νόμου 3801 προβλέπει ότι «Θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που διενεργήθηκαν μετά την 1/7/2005 (από την Τοπική Αυτοδιοίκηση)... εφόσον αυτές δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία ή αν παρά τη ρητή πρόβλεψή τους, συνέτρεξαν πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάληψης της δαπάνης σε βάρος του προϋπολογισμού... Καταλογισμοί, οι οποίοι έγιναν για δαπάνες της προηγούμενης παραγράφου σε βάρος αιρετών εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των υπαλλήλων του ΟΤΑ και των υπαλλήλων Δημοσιονομικού Ελέγχου, εφ' όσον δεν έχουν εκτελεσθεί ώς τη δημοσίευση του παρόντος, δεν εκτελούνται και τα τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται. » (Αρ. ΦΕΚ. 163Α 4/9/2009)
Με άλλα λόγια, ο τελευταίος νόμος της επανίδρυσης του κράτους που ανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος προβλέπει ότι οι δαπάνες που έγιναν παράνομα, νομιμοποιούνται και τα πρόστιμα που μπήκαν για τις παρανομίες σβήνονται.



Πραγματικά δεν ξέρω αν η νέα διοίκηση του Δήμου έχει κάτι να κερδίσει από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη. Θα το μάθουμε και θα τα πούμε.




Η προηγούμενη όμως ηγετική ομάδα, έχει κάθε λόγο να τραβάει τα μαλλιά της που, όταν επέλεγε παράταξη να πορευτεί, δεν διάλεξε την σωστή.
Υ.Γ. Φαινεται αυτό το σχόλιο δημιούργησε απορίες σε μερικούς φίλους, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις με e-mail. Η σωστή παράταξη λοιπόν, θα ήταν αυτή που ήταν φιλική προς τον κ. Παυλόπουλο. Άλλωστε αυτές τις παρατάξεις θα είχε και ο κ. Παυλόπουλος στο μυαλό του, όταν τις αθώωνε με βούλευμα. Συγνώμη, με το νόμο ήθελα να πω.
 


γιατί όπως λέμε … «πολιτικός νους είναι αυτός, που προβλέπει σωστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου