Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ιδρύεται κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στην Πάτρα


Η κρίση φέρνει ιδέες όπως αυτή του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Πάτρας. Όπως διαβάζουμε στο The best news, είναι στα σκαριά η δημιουργία ενός κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, που σκοπό έχει την κάλυψη όσων πολιτών δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να προσφέρουν στον εαυτό τους μια επίσκεψη στο γιατρό και την ανάλογη αγορά φαρμάκων, για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα της υγείας τους.

Επίσης οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, που κατά κύριο λόγο υποφέρουν από μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην δομή. Οι πρόεδροι των συλλόγων διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να υποκλέψουν την δουλειά κανενός συναδέλφου τους, αφού απευθύνονται σε αυτούς που δεν έχουν έτσι και αλλιώς πρόσβαση σε ιατρεία και φαρμακεία.

Οι γιατροί προσφέρονται εθελοντικά ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί όσους έχουν στα χέρια τους φάρμακα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν τα χρειάζονται, να τα προσφέρουν, γιατί θα είναι χρήσιμα στον άνεργο ή τον ανασφάλιστο.

Πάντως το προσκλητήριο για συμμετοχή δεν θα περιοριστεί μόνο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς θα κληθούν να συμμετέχουν και άλλοι φορείς.

Ήδη το πρόβλημα της εύρεσης στέγης βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε η δομή να ξεκινήσει την λειτουργία της.

από το http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου