Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο Φώτης Κουβέλης στη Κερα-τσώνα

Είχαμε επιτυχία στα εγκαίνια των Γραφείων της οργάνωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.


Ο κόσμος ήταν αρκετός, περίπου 150 άτομα στην πλατεία Ρούπελ, και η ομιλία του Φώτη Κουβέλη κράτησε σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους σε μια ένταση προσοχής.


Λέω σχεδόν όλους, γιατί όπως πάντα υπήρχαν και τα μικροπηγαδάκια που ψιθύριζαν μεταξύ τους πολιτικά μεν, ό,τι ήθελαν δε.


Για να λέω την αλήθεια, ανάμεσα τους και ‘γω, κι έτσι έχασα σχεδόν όλη την ομιλία του Φώτη, που πρέπει να άρεσε αρκετά, ειδικά σε όσους κινούνται στις παρυφές της Δημοκρατικής Αριστεράς και δεν έχουν την ευκαιρία να τον ακούν τακτικά.



Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η σύντομη εισαγωγή της Μαρίας Καραφέρη εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης που συνέδεσε τα τοπικά προβλήματα της περιοχής μας με το πανελλαδικό πολιτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι ο δήμος μας κινδυνεύει να μετατραπεί από πόλη εργαζομένων σε πόλη ανέργων και κλείνοντας με τους στίχους του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη: “Εμπρός ας ανηφορίσουμε τις ίδιες θάλασσες. Έτσι κι αλλιώς στα μέρη τα δικά μας κάνει ό,τι ώρα μας αρέσει κι ας λένε τα Γκρήνουϊτς. Με μια προϋπόθεση όμως που είναι κυανή και λευκή, γήινη και υδάτινη συνάμα: Τις ο αληθής κύριος του τόπου; ο άνθρωπος.»

Αρκετοί οι επώνυμοι, με πρώτο τον δήμαρχο Λουκά Τζανή, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νικαίας Γιώργος Ιωακειμίδης.


ΟΙ απουσίες προσκεκλημένων επωνύμων ειδικά από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, δεν ξεπέρασαν τις αναμενόμενες.


Επειδή όπως είπα κουβέντιαζα και δεν πρόσεχα την ομιλία του προέδρου, θα σας γράψω εν συντομία τι είπε, μόλις κυκλοφορήσει δελτίο τύπου του κόμματος.


Συγνώμη εεε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου